Madımak Katliamı Anma Etkinlikleri Ankara'da Başladı

Madımak Katliamı Anma Etkinlikleri Ankara'da Başladı

Madımak Katliamı Anma Etkinlikleri Ankara'da Başladı2 Temmuz 1993 yılında gerici faşist güçlerin devletin gözetiminde gerçekleştirdiği...

A+A-

Madımak Katliamı Anma Etkinlikleri Ankara'da BaşladıMadımak Katliamı Anma Etkinlikleri Ankara'da Başladı

2 Temmuz 1993 yılında gerici faşist güçlerin devletin gözetiminde gerçekleştirdiği Madımak Katliamının yıldönümü yaklaşıyor. Ankara’da uzun bir süredir devam eden toplantıların ardından bu yıl gerçekleştirilecek anma programı netleşmiş oldu. Bu gün saat: 10:30’da, Mülkiyeliler Birliği’nde Alevi Bektaşi Federasyonu'nun çağrısıyla bir araya gelen demokrasi güçleri, düzenledikleri basın toplantısıyla anma eylem ve etkinliklerinin de startını vermiş oldu. 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamının 16. yılı anmasında ‘MADIMAK MÜZE OLACAK’ talebi öne çıkıyor.

Basın toplantısında ortak metni PSAKD Başkanı Fevzi GÜMÜŞ okudu. Sonra ABF (Alevi Bektaşi Federasyonu) Başkanı Ali BALKIZ’da bir konuşma yaptı.

DİSK, KESK, EĞİTİM-SEN, TMMOB, TTB gibi emek ve meslek örgütlerinin yanı sıra, siyasal örgütlerden ve Alevi Bektaşi kurumlardan temsilcilerin de katıldığı basın toplantısına, Madımak’ta katledilen insanlarımızın aileleri de katıldılar.

BASIN TOPLANTISI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN >>>

Madımak Katliamı Anma Etkinlikleri Ankara'da Başladı

2 Temmuz'da Ankara'da bir miting düzenlenecek. Toros Sokak'ta buluşulup Kolej Meydanına yürünecek. Sivas'ta ise saat 12:00'de katliamın gerçekleştiği Madımak Oteli önünde buluşulacak. 2 Temmuz günü İstanbul Kadıköy İskele Meydanında da bir miting düzenlencek.

Yılmaz KIZILIRMAK / Alevihaber.com - 26 Haziran 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.