Madımak katliamı hükümlüsüne af

Madımak katliamı hükümlüsüne af

Madımak Katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri başta olmak üzere kamuoyu adalet beklerken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 35 kişinin katledildiği Madımak

A+A-

Resmi Gazete ‘nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sivas Katliamı sorumlularından Ahmet Turan Kılıç hakkında af kararı verildiği duyuruldu.

Sivas’taki Madımak Oteli’nin 1993 yılında yakılması ve aralarında yazar ve sanatçıların bulunduğu 33 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan Ahmet Turan Kılıç’ın (86) kalan cezası kaldırılırken, Madımak Katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri başta olmak üzere kamuoyu adalet beklerken Erdoğan, aldığı idam cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına dönüştürülen ve 26 yıldır cezaevinde bulunan Ahmet Turan Kılıç’a af etti.

Bazı “sivil toplum kuruluşları”, Ahmet Turan Kılıç’ın tahliye edilmesi için çağrıda bulunmuş, Sivas Katliamı Müdahil avukatlarından Şenal Sarıhan ise Cantv’de katıldığı programda, Ahmet Turan Kılıç’ın serbest bırakılması talebine tepki göstererek  şunları ifade etmişti;

“Şimdi şunu sormak lazım. Kendi yatağında nefesini versin diyorlar. Yataklarında nefesini veremeyen 33 insan var. Bir otelde yakılarak öldürülmüş 33 insan var. Bunlar çok örgütlü bir biçimde korundular. Hala yurt dışına kaçmış olanlar var. Cezası kesinleşmiş olanlar var aralarında. Bunlar iade edilmiyorlar. Bunlar nasıl kaçırıldılar, nasıl götürüldüler. Nasıl gittikleri yerde hemen para pul sahibi oldular, işletme sahibi oldular. Ahmet Turan Kılıç’ın basında “Ben Osmanlı’yı savunuyorum, Osmanlı rejimini savunuyorum.” diyen açıklamaları var. Bunlar şeriatı savundular, Osmanlıyı değil. Cumhuriyet yönetimine karşı çıktılar ve bunu yaparken de hiç tanımadıkları insanları sırf tehdit olsun diye yaktılar. Bu nedenle bir insan hakları savunucu da olarak tekrar ediyorum, gerçekten bir sağlık sorunu olsa elbette ki tahliye edilmesi gerekir ama bunun sağlıkla ilgili bir problemi olmadığı, sorunun yaşlılık olduğu ortadadır.”

(HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.