'Madımak kebapçısı' kapatılmayacak

'Madımak kebapçısı' kapatılmayacak

‘Madımak kebapçısı’ kapatılmayacak    İHD Tunceli Temsilcisi Av. Barış Yıldırım’ın, 35 aydın, yazar ve sanatçının...

A+A-

'Madımak kebapçısı' kapatılmayacak‘Madımak kebapçısı’ kapatılmayacak   

İHD Tunceli Temsilcisi Av. Barış Yıldırım’ın, 35 aydın, yazar ve sanatçının yakılarak öldürüldüğü Madımak Oteli’nde açılan et lokantasının işyeri açma ve çalışma ruhsatının iptal edilmesi için Sivas Belediye Başkanlığı hakkında açtığı dava Sivas İdare Mahkemesi tarafından söz konusu durumun ‘menfaati ihlal etmeyeceği’ gerekçesiyle reddedildi.

Otel binasının alt katında et lokantası açılmasına tepki gösteren Av. Yıldırım, 19 Eylül 2007 tarihinde Sivas Belediyesi hakkında verilen işyeri açma ve çalışma ruhsatının iptal edilmesi talebiyle Sivas İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Mahkeme heyetini ikiye bölen davada, oy çokluğu ile verilen karar ise skandal olarak yorumlanıyor. Mahkemenin açıkladığı gerekçeli kararda, “Sivas’ta bir taşınmaza verilen işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile Tunceli’de ikamet eden davacının menfaatinin ihlal edilmiş olması mümkün olmadığından, iş bu davayı açmakta ehliyetinin bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır” denildi.

Av. Yıldırım gerekçeli kararın açıklanmasının ardından “35 kişinin öldürüldüğü bu olayın geçtiği yerde kebapçı dükkânının olması bende rahatsızlık yaratıyor. Bu davayı Türkiye vatandaşı olan herkes açabilir, biz de bunu açtık. Fakat mahkemenin verdiği bu karar üzücüdür ve biz bunu Danıştay’a temyize götüreceğiz” dedi.

RÜŞTÜ DEMİRKAYA DİHA - 13 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.