Madımak Kebapçısı Zaman'a Konuştu !

Madımak Kebapçısı Zaman'a Konuştu !

Burası Madımak'tan önce de et lokantasıydı  Madımak'ın müze olmasını isteyenler, Sebatibey İskender lokantasının kapanmasını...

A+A-

Burası Madımak'tan önce de et lokantasıydıBurası Madımak'tan önce de et lokantasıydı
 
Madımak'ın müze olmasını isteyenler, Sebatibey İskender lokantasının kapanmasını talep ediyor. 

Sivas'ta 37 kişinin öldüğü Madımak Oteli'nin altında faaliyet gösteren ve taşınması istenen kebapçının, olaylar öncesinde de lokanta olarak hizmet verdiği ortaya çıktı. 
 
İşyeri sahibi Sebati Manav, "5 yıl öncesine kadar anma etkinliklerine katılanlar hiç tepki göstermiyordu. Şimdi neden böyle oldu anlamıyorum." dedi. Manav, Madımak olaylarının siyasiler tarafından kullanıldığını iddia etti.

Madımak katliamının üzerinden 15 yıl geçti. Son dönemde tartışmaların odağında ise otelin müze olarak kullanılması yer alıyor. Ayrıca otelin altındaki et lokantasının kapanması da gündemin en önemli konularından biri olarak göze batıyor. Son anma programında otel önündeki kalabalıktan atılan taşlarla Sebatibey İskender lokantasının camları kırıldı. İşyerinin taşınması isteğine tepki gösteren işyeri sahibi Sebati Manav, son 5 yıldır anma programlarının çığırından çıktığını anlatıyor. Madımak olaylarının yaşandığı dönemde de şu anki lokantanın kebapçı olarak hizmet verdiğini anlatan Manav, "Son zamanda provoke edilmeye başlandı. Burasının otelle hiçbir bağı yok. Eğer benim buradan çıkartılmam barış getirecekse biz onu kabul ediyoruz. Mağduriyetim giderildiği takdirde taşınacağım." dedi.

İsmail Yıldız, Sivas 
ZAMAN - 05 Temmuz 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.