Madımak, kültür merkezi ya da park olacak

Madımak, kültür merkezi ya da park olacak

Madımak, kültür merkezi ya da park olacakDevlet Bakanı Faruk Çelik başkanlığında geçen hafta sonu Kızılcahamam’da yapılan...

A+A-

Madımak, kültür merkezi ya da park olacakMadımak, kültür merkezi ya da park olacak

Devlet Bakanı Faruk Çelik başkanlığında geçen hafta sonu Kızılcahamam’da yapılan son Alevi çalıştayında, 37 (35 olacak - Alevi Haber'nın notu) aydına mezar olan Sivas’taki Madımak Oteli’yle ilgili, “Yıkılsın, yerine müze, kültür merkezi, anıt ya da ölen her bir aydını simgeleyen 37 gül fidanının bulunacağı park yapılsın” önerileri ortaya atıldı.

Ancak bunlardan müze ve anıt önerilerinden, yaşanan acı olayın anısını hep canlı tutup kin ve nefreti körükleyebileceği endişesiyle vazgeçilirken, kültür merkezi ve park önerileri öne çıktı. Çelik’in önceki günkü Bakanlar Kurulu’na taşıdığı ön raporda da bu iki öneri yer aldı.

Bakan Çelik, çalıştay katılımcılarına yaptığı değerlendirmede, Madımak Oteli’yle ilgili kararı Sivas’ta Sivaslılarla birlikte alıp hayata geçirmek istediğini söyledi. Karar öncesinde Sivas’a giderek kentin Sünni kanaat önderlerinin de aralarında bulunduğu kişilerle görüşeceğini belirten Çelik, “Sivas’a, bu çalıştaya katılan sizlerin de gelmesini istiyorum. Oradaki barış ortamını oluşturup kararımızı vali, belediye başkanı ve müftünün de bulunduğu kentin önde gelenlerini de yanımıza alarak birlikte açıklamak istiyorum” dedi.

Hürriyet - Turan YILMAZ / ANKARA - 3 Şubat 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.