Madımak mağdurları Erdoğan'dan yanıt bekliyor

Madımak mağdurları Erdoğan'dan yanıt bekliyor

Madımak mağdurları Erdoğan'dan yanıt bekliyor SİVAS Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren aileler adına, Madımak’ta katledilen Gülsüm...

A+A-

Madımak mağdurları Erdoğan'dan yanıt bekliyorMadımak mağdurları Erdoğan'dan yanıt bekliyor

SİVAS Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren aileler adına, Madımak’ta katledilen Gülsüm Karababa’nın ağabeyi Hüseyin Karababa, Başbakan Erdoğan’dan sorularına yanıt istedi.

Karababa, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na” başlıklı dilekçesiyle, 4982 sayılı Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde Sivas Katliamı ile ilgili Başbakan Erdoğan’dan yanıt istedi.

Sivas Katliamı’nda Yakınlarını Kaybeden Aileler Komisyonu Başkanı Karababa, Başbakanlık Özel Kalem’e 17 Şubat 2009 tarihinde verdiği dilekçesine, aradan geçen 4 aya rağmen neden cevap verilmediğini sordu. Başbakan Erdoğan’a, “Katliam olduğu tarihte, Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı idiniz. Böyle önemli bir görevi yaparken katliamla ilgili herhangi bir demeç ve beyanatınız oldu mu?” sorusunu yönelten Karababa, katliamın asli faillerinden olan ve o dönem Sivas Belediye Başkanı olan Temel Karamollaoğlu ile aynı parti çatısı altında olmaktan rahatsızlık duyup duymadığına da yanıt istedi. Karababa, “21. dönem genel başkanlığını yaptığınız partiden Temel Karamollaoğlu’nun milletvekili seçilmesi Sivas Katliamı’na bir bidon benzin taşımak olarak yorumlanabilir mi?” dedi.

Başbakan’a, partisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Sivas Davası sanıklarından olan ve mahkeme kararı ile aranan İhsan Erçakmak’ı işe almasına ilişkin bir bilgisi olup olmadığı sorusunu da yönelten Karababa, “Öğrendiğinizde ne gibi işlemler yaptınız?” diye sordu.

Bilgi Edinme Yasası doğrultusunda Başbakan’dan yanıt isteyen Karababa, Başbakan Erdoğan’dan şu sorusuna da yanıt istedi; “Tüm bu sürece dair bir kınamanız ve müdahaleniz olmadığı halde yerel seçimler öncesi, 12.02.2009’da et lokantasının tabelasını indirmekteki niyetiniz neydi? Hükümetiniz tarafından organize edilen Alevi Çalıştayı ile amacınız neydi?

ANKARA - EVRENSEL - 26 Haziran 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.