'Madımak müze değil kütüphane olacak'

'Madımak müze değil kütüphane olacak'

'Madımak müze değil kütüphane olacak' Alevi açılımı kapsamında müze yapılması gündeme gelen Madımak Oteli’yle...

A+A-

'Madımak müze değil kütüphane olacak' 'Madımak müze değil kütüphane olacak'

Alevi açılımı kapsamında müze yapılması gündeme gelen Madımak Oteli’yle ilgili istimlak kararı çıktı. İl Genel Meclisi’nin aldığı karar, Sivas Valisi Ali Kolat’ın imzasını bekliyor. Sivas İl Genel Meclisi’nin Salı günü yaptığı toplantıda Madımak Oteli’yle ilgili istimlak kararı aldığı öğrenildi. İl Genel Meclisi’nin kararında Madımak Oteli’nin “Sosyal tesis ve kütüphane” yapılması amacıyla kamu yararına istimlak edeceği ibaresi ise CHP’nin tepkisini çekti.

CHP’li Malik Ecder Özdemir, Vali Kolat’ın ’Halkın yüzde 95’i müze olmasını istemiyor“ dediğini ifade ederek, ”Bir kere Vali’nin böyle bir demeci varsa bu amacını aşan bir konuşmadır. Bir valinin yapmaması gereken bir değerlendirmedir. Sivas’la kiminle konuşmuş ki böyle bir ifade kullanabiliyor?“ dedi. İktidarın müze sözü verdiğini söyleyen Özdemir, ”Sahte Alevi açılımlarıyla toplumu kandırmaya ve hak ve hadleri yoktur“ diye konuştu.

Vali Kolat ise VATAN’a, sosyal tesis ifadesinin yanlış anlaşıldığını, kastedilenin SHÇEK olduğunu söyleyerek, ”Kesinlikle sosyal tesis gibi bir anlamı yok. Bu maddeyi geniş tutmak amacıyla koyduk. Çünkü çok büyük bir bina. Gelecekte huzurevi olabilir ya da korumaya muhtaç çocuklar için bazı birimler de buraya eklenebilir. Bugün için ise böyle bir düşüce yok. Ağırlıklı fikir, çocuk kütüphanesi olması yönünde“ dedi. 

Vatan - 16.04.2010 Cuma

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.