Madımak müze yapılmadan açılıyor

Madımak müze yapılmadan açılıyor

Madımak müze yapılmadan açılıyorPir Sultan Abdal Kültür Derneği, düzenlediği basın toplantısıyla, Madımak Oteli'nin Utanç...

A+A-

Madımak müze yapılmadan açılıyorMadımak müze yapılmadan açılıyor

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, düzenlediği basın toplantısıyla, Madımak Oteli'nin Utanç Müzesi yapılmamasına karşı ve 2 Temmuz Sivas katliamıyla ilgili düzenlenecek etkinlik takvimini açıkladı.

Alevi örgütleri, Madımak Oteli'nin Utanç Müzesi yapılmadan Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açılmasına karşı tepkili. Kadıköy Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen basın toplantısında hükümetin tutumundan vazgeçmesi, Alevilerin taleplerinin dikkate alması istendi. Basın toplantısına ESP, ÖDP, TKP temsilcilerinin yanı sıra, Bağımsız Milletvekili Adayı Turgut Öker de katıldı.

PSAKD Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, 18 yıl önce katledilen canları anacaklarını söyledi. Güzelgül, canların yakıldığı otelin kebap salonu haline getirildiğini, Alevilerin, demokratik kurum ve ilerici kişilerin tüm taleplerine karşın müze yapılmadığını hatırlattı. PSAKD'nin yeni başkanı, Alevilerin, şehit ailelerin ve demokratik kurumların görüşleri alınmadan, 9 Haziran günü seçim malzemesi yapılarak “Çocuk Kütüphanesi ve Bilim Merkezi” olarak Başbakan tarafından açılışının yapılacağını söyledi. Güzelgül, “fetva kurumu” olarak tanımladığı Diyanet Başkanlığı'nın cemevi ziyaretini de samimi bulmadıklarını ifade etti.

PSAKD, bu gelişmeler üzerine 4 ve 5 Haziran'da Türkiye'de dört koldan (İstanbul, İzmir, Samsun, Antep) Ankara'ya yürüme kararı aldı. İstanbul kolu, 5 Haziran'da saat 13.00'te Tünel'den Taksim'e yürüyüş düzenleyecek, akşam 21.00'e kadar da oturma eylemi yapacak ve Ankara'ya gidecekleri uğurlayacak. 7 Haziran günü de Kültür Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak, taleplerini iletecek.

PSAKD, 2 Temmuz anması ile ilgili olarak da etkinlik programı hazırladı. Buna göre 30 Haziran günü İstanbul'da iki mezar ziyareti gerçekleştirilecek. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda Asım Bezirci, Kadıköy'de de Tepe Natulius önünden Karacaahmet Mezarlığı'na yürünerek Nesimi Çimen anılacak. 1 Temmuz'da da İstanbul ve çeşitli illerden araçlar kaldırılarak, Sivas'ta merkezi miting gerçekleştirilecek.

Etkin Haber Ajansı / 29 Mayıs 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.