Madımak Oteli 'Anı Evi' Olacak mı?

Madımak Oteli 'Anı Evi' Olacak mı?

Madımak Oteli 'Anı Evi' Olacak mı? Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Sivas Katliamının yapıldığı Madımak Oteli'nin...

A+A-

Madımak Oteli 'Anı Evi' Olacak mı? Madımak Oteli 'Anı Evi' Olacak mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Sivas Katliamının yapıldığı Madımak Oteli'nin müze yerine "anı evi" yapılacağını açıklaması tartışmalara yol açtı. Günay'ın, "Madımak'ın sadece Sivas katliamında değil, Başbağlar ve Bingöl'de ölenlerin de anılacağı yer olacağını" söylemesi Alevi kesimin tepkisine yol açtı.

33'ü aydın ve sanatçı olmak üzere toplam 35 kişinin ölümüne neden olan Sivas Katliamı'nın üzerinden tam 16 yıl geçti. Sivas'ta yanan bedenlerin acısı ilk tazeliğiyle yüreklerdeki yerini korumaya devam ediyor.

Peki katliamın yapıldığı Madımak Oteli müze olacak mı? Alevi kesimin bu konudaki ısrarlı taleplerine karşın şu ana kadar bu konuda somut bir adım atılmadı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Madımak Oteli'nin müze değil, "anı evi" olacağına ilişkin yeni önerisi ise tartışmalara yol açtı.

Bakan Günay'a göre Madımak, sadece Sivas katliamında değil, Başbağlar ve Bingöl'de ölenlerin de anılacağı yer olacak. Bakan Günay'ın bu açıklaması konuya ilişkin tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Kültür ve Turizm Bakanı'nın "anı evi" önerisine Alevi kesimi sıcak yaklaşmıyor. Pir Sultan Abdal Derneği Genel Sekreteri Kemal Bülbül, bu öneriyle Sivas'ta yaşanan acıların unutturulmak istendiğini savundu.

Bülbül, Madımak'ın müze haline dönüştürülmemesi halinde sessiz kalmayacaklarını söyledi. 

Kanalb.com.tr - 03 Eylül 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.