Madımak Oteli için yeni öneri

Madımak Oteli için yeni öneri

Madımak Oteli için yeni öneriMadımak Oteli'nin müze olması istenirken son Alevi Çalıştayı'nda tartışma yaratacak yeni bir...

A+A-

Madımak Oteli için yeni öneriMadımak Oteli için yeni öneri

Madımak Oteli'nin müze olması istenirken son Alevi Çalıştayı'nda tartışma yaratacak yeni bir öneri ortaya atıldı.

Bundan 16 yıl önce, 1993'te 35 kişinin yaşamını yitirdiği Sivas'taki Madımak Oteli'yle ilgili "müze olsun mu olmasın mı?" tartışmaları sürerken, Alevilerin önde gelen isimlerinden sanatçı Arif Sağ'dan, "Yıkalım, orası boş kalsın" önerisi geldi.

Sağ'ın önerisi, Alevi açılımı kapsamında atılması gereken adımlar ile ilgili Başbakan'a sunulacak raporda yer alacak.

Hükümetin, Alevi açılımı kapsamında atacağı adımları belirlemek için düzenlediği 6'ncı Alevi Çalıştayı'na Alevi ve Sünni siyasetçiler katıldı. Ökkeş Şendiller'in davet edilmesiyle ilgili tepkilerin gölgesinde kalan toplantıda çarpıcı tartışmalar yaşandı. Bir grup, Madımak Oteli'nin müze yapılmasını istedi. Bir başka grup ise buna karşı çıkarak, "Orası müze olursa Alevilerin kin ve nefretlerini körükleyecek. Her gördüklerinde olayı tekrar hatırlayacak. Aynı şekilde bu durum karşı tarafı da olumsuz etkileyecek" dedi.

Arif Sağ bu tartışmalar üzerine devreye girdi ve "Cemevi 'ibadethane olsun mu olmasın mı?' tartışması anlamsız. Ben cemevini mabet olarak görüyorsam orası mabettir. Madımak Oteli ne olacak? Müze yapmaya ne gerek var? O binayı sahibinden satın alın, yıkın ve yok edin. Siz para vermezseniz, biz Aleviler para toplayıp orayı satın alalım" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Fazilet Dağı da, "Yıkıldıktan sonra 37 tane ağaç dikelim" diye öneriyi geliştirdi. Toplantıya katılanların tümü bu öneri üzerinde mutabakata vardı. Önerinin Erdoğan'a sunulacak çözüm listesinde yer alacağı da bildirildi.

Toplantıda Alevilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'nda temsili de tartışıldı. Eski ANAP milletvekili Emre Kocaoğlu, Alevilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'nda temsili istenince şu sözlerle ilginç bir çıkış yaptı: "Diyanet, hükümeti de aşar, direkt derin devletin meselesidir. Bu durum Osmanlı'dan bu yana böyle. Derin devletin sopasıdır. O sopa Sünni'lere de iniyor."

İnternethaber - 20 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.