'Madımak Oteli müze olsun' teklifi

'Madımak Oteli müze olsun' teklifi

'Madımak Oteli müze olsun' teklifiDSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Sivas'taki Madımak Otelinin, Kardeşlik, Anma, Kültür ve...

A+A-

'Madımak Oteli müze olsun' teklifi'Madımak Oteli müze olsun' teklifi

DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Sivas'taki Madımak Otelinin, Kardeşlik, Anma, Kültür ve Sanat Müzesine dönüştürülmesi için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre, Madımak Otelinin, Kardeşlik, Anma, Kültür ve Sanat Müzesine dönüştürülmesi amacıyla gerekli olan istimlak ve yeniden inşayı yapma konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlendirilecek ve yetkilendirilecek. Bunun için gerekli ödenek de Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesine eklenecek. Teklifin gerekçesinde, 2 Temmuz 1993'te, Sivas'taki Pir Sultan Abdal Kültür Şenliklerine katılan aydın ve sanatçıların, halkı yasa boğan ve nefretle kınanan bir saldırıyla karşı karşıya kaldıkları ifade edildi.

Almanya'nın Solingen şehrinde 29 Mayıs 1993'te yakılarak katledilen Türk vatandaşlarının evinin daha sonraki yıllarda müzeye dönüştürülmesinin, ırkçı katillerin unutulmaması ve katledilenlerin hatırlanması amacıyla, toplumsal dayanışma ve insana verilen değer açısından iyi bir örnek olduğu kaydedildi.

AA - 28 Kasım 2007

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.