'Madımak Oteli önünde saldırı' haberine yalanlama

'Madımak Oteli önünde saldırı' haberine yalanlama

'Madımak Oteli önünde saldırı' haberine yalanlama  SİVAS'ta Madımak öteli önünde çekim yapan belgesel ekibine...

A+A-

'Madımak Oteli önünde saldırı' haberine yalanlama 'Madımak Oteli önünde saldırı' haberine yalanlama
 
SİVAS'ta Madımak öteli önünde çekim yapan belgesel ekibine bir grup tarafından saldırı yapıldığı ile ilgili bazı internet sitelerinde yayınlanan haber ile ilgili açıklama yapan Vali Veysel Dalmaz ve Alevi dernekleri başkanları bunu yalanladı.

Bir internet sitesinde 14 Mart 2009 günü Sivas'ta Madımak Olayları ile ilgili belgesel yapmaya gelen ekibe çekim sıasında saldırı yapıldığına ilişkin yayınlanan haberler tepkilere neden oldu.

Haberde Fuat Doğansoy ile Nihat Doğan isimli kişilerin ‘2 Temmuz-Ölüm Belgeseli' adlı yapımın çekimi için bu tarihte Sivas’ta Madımak Oteli önünde dış çekim yaparken bir grubun muhabirlerin yanına gelerek, çekim yapmamaları için uyarıda bulunduğu, ardından da saldırarak Doğansoy ve Doğan'ı tartaklamaya başladıkları ileri sürüldü. Haberde ayrıca iki kişinin darp edildiklerine dair 10 günlük rapor aldıkları, gelen polis ekibinin de müdahale etme yerine çekim kasetlerine el koyarak saldırıyı izledikleri, saldırganların ölüm tehdidi ve tartaklamalarının polislerin yanında da sürdüğü iddiaları yer aldı.

Ortak basın toplantısı düzenleyen Vali Veysel Dalmaz, Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Ali Rıza Kaçan ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şube Başkanı Ebubekir Işık, yazılanların tamamen asılsız olduğunu ve bu tip haberlerin kentteki birlik ve beraberliği bozmak amacıyla yapıldığını söyledi. Haberde belirtilen olayın bütün yönleriyle incelendiğini ve iddia edilen bulguya rastlanmadığını belirten Vali Veysel Dalmaz, şöyle dedi:

“Valiliğimizce gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmış iddia edilen olayın polise intikal ettiğine ve polis tarafından böyle bir olaya müdahale edildiğine dair herhangi kayıt ve bilginin bulunmadığı tesbit edilmiştir. Olay yerindeki şahıslar ve esnaflarla yapılan görüşmelerde de herhangi bir çekim, tartışma ve kavganın meydana gelmediği bildirilmiştir. Yine ildeki hiçbir hastanede adı geçen şahıslarla ilgili herhangi bir yaralama ve darp olayı ile ilgili bilgiye ve kayda rastlanmamıştır. Olay yerine hakim konumunda bulunan MOBESE kamerasının izlenmesinden de haberde iddia edildiği gibi bir görüntünün yer almadığı ortaya çıkmıştır.”

Vali Dalmaz, tamamen asılsız ve düzmece olduğu anlaşılan bu haberin hangi maksatla ve kimler tarafından yapıldığı tam olarak anlaşılamadığını, Sivas ismini bu tür asılsız haberle ithamlarla karalamaya çalışan herkesi şiddetle kınadıklarını söyledi.

Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Ali Rıza Kaçan, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şube Başkanı Ebubekir Işık ise, Sivas'ın birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu tür davranışların hiç bir zaman amacına ulaşmayacağını belirterek tepki gösterdi.

Hilal YÜKSEL/ SİVAS,(DHA) - HÜRRİYET - 16 Mart 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.