Madımak Otel'in altındaki kebapçı kapanıyor

Madımak Otel'in altındaki kebapçı kapanıyor

Madımak Otel'in altındaki kebapçı kapanıyor   İnsanların diri diri yakılmak istendiği Madımak Otel'in altındaki kebapçı,...

A+A-

Madımak Otel'in altındaki kebapçı kapanıyor Madımak Otel'in altındaki kebapçı kapanıyor
 
İnsanların diri diri yakılmak istendiği Madımak Otel'in altındaki kebapçı, son olarak Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın tepkisini çekmişti. 

Türkiye'nin hafızasına, "1993 yılında, 35 kişinin yakıldığı yer" olarak kazınan Madımak Otel'deki iskender kebapçısı sonunda kapanıyor. Mülkiyeti halen Madımak Otel'in sahibi Murtaza Öğütçü'de bulunan lokantanın kira sözleşmesinin yıl sonu itibarıyla biteceği ve yeni bir uzatmanın söz konusu olmayacağı belirtildi.

Müzeye çevrilmesi de gündeme gelen mekân için birkaç yıl önce araya girdiklerini, ama başarılı olamadıklarını belirten Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, "İnsanların acısının yaşandığı bir yerde lokanta olmasını biz de hoş karşılamıyoruz" dedi. Madımak Otel'in altındaki Sabatibey İskender Kebabçısı son olarak TBMM'deki konuşmasında "Orada bir lokanta olması beni iğrendiriyor" diyen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından gündeme getirildi, Günay'ın sözleri lokantacı esnafı çok öfkelendirdi. Lokantacılar Odası Başkanı Nazmi Yiğit önceki gün "Eğer burası kapatılırsa tüm lokantaları kapatırız" dedi.

DHA - SİVAS / FOTOĞRAF: Kadİfe YALÇINKAYA / DHA
RADİKAL - 10.12.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.