Madımak Oteli'nde 33 Fethullah'çı yansaydı...

Madımak Oteli'nde 33 Fethullah'çı yansaydı...

Madımak Oteli'nde 33 Fethullah'çı yansaydı...AYDIN ÖZDALGA / Haber3.com16 yıl önce yaşanan Madımak Oteli katliamında 33 Fethullah...

A+A-

Madımak Oteli'nde 33 Fethullah'çı yansaydı...Madımak Oteli'nde 33 Fethullah'çı yansaydı...

AYDIN ÖZDALGA / Haber3.com

16 yıl önce yaşanan Madımak Oteli katliamında 33 Fethullah Gülenci yansaydı ne olurdu ?

Madımak Oteli katliamının 16. yılında yine “ Devlet, Madımak Otelini satın alıp, Katliam Müzesi yapsın “ talebi gündeme geldi. Ancak yine sonuç alınamadı ve dosya gelecek yıl yeniden açılmak üzere kapatıldı...

Önce peşinen şunu belirteyim...

Alevi değilim ama, Alevileri severim. Demokrat yapıları, engin hoşgörüleri beni çok cezbeder. Aleviliğin Anadolu kültürünün en değerli parçalarından biri olduğuna, can-ı yürekten inanırım

Fettulllah Hocacılar diye bilinen cemaati ise gayrisamimi bulurum. Ama, müthiş örgütlülüklerine ve cemaatleri için harcadıkları para, zaman ve enerjiye de şapka çıkartırım...

Şimdi gelelim konuya...

2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta 33 Alevi, - ki aralarında önemli sayıda çok değerli kültür insanı vardı – diri diri alevler ve dumanlar arasında katledildi. Gözü dönmüş yobazların katliamına devletin güvenlik güçleri saatlerce seyirci kaldı.

Hiç kuşkusuz cumhuriyet tarihinin en vahşi katliamı olan bu olay, her yıl 2 Temmuz’da büyük törenlerle hatırlanır.

Başta Aleviler olmak üzere, tüm aydın ve demokrat çevreler, her yıl aynı talebi dile getirir:

“ Halen otel olarak kullanılan bu binayı devlet satınalsın ve katliam müzesi yapsın. Bu katliam asla unutulmasın ! “

Bu talebi yapanlar bu talebin yerine getirilmesi için, nedense hep devleti göreve davet ederler.

Dönemin siyasi yetkilileri de, “ Çok haklısınız, bir bakalım “ derler ve konu gelecek yıl tekrar açılmak üzere kapatırlar.

Bu yıl da tıpkısının, aynısın benzeri oldu ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, “ Devlet oteli satın alıp, müze yapsın“ talebini, “ Konu gündemizde, arkadaşlar üzerinde çalışıyor “ içeriğindeki bir açıklama ile sümen altı etti.

Şimdi bir an düşünün...

Eğer Madımak Oteli katliamında 33 Alevi değil de, 33 Fethullah Hoca yanlısı, alevler arasında katledilse acaba ne olurdu ?

Ben size hemen söyleyeyim...

Katliamın daha birinci yılında, tamamen Fethullah Hoca cemiyeti tarafından yapılan satın alma ve düzenleme ile “ Madımak Katliamı Müzesi “ büyük bir törenle açılır, bu olay tüm dünya medyasında yer alırdı.

Fethullah Hocacılar, değil Madımak Oteli’ni, çevrede bulunan tüm binaları satın alıp, ortaya bir katliam müzesi değil, mabet çıkartırdı...

Şimdi Alevi dostlarımıza, özellikle de onlar namına sık sık ortaya çıkıp fikir beyan eden Alevi kanaat önderlerine soralım:

Türkiye’de en az 15 milyon Alevi var diyorsunuz. Ama müze yapılması için, 16 yıldır devletin bu oteli satın almasını bekliyorsunuz. Bu 4 katlı binanın değeri, olsun olsun 3 milyon dolar eder. Yani İstanbul’da lüks bir villa fiyatı.

15 milyonluk bir cemaat için adam başı maliyet sadece 3 lira. Elbette teknik olarak tek tek 3 lira toplanamaz. Peki ya yüzlerce, binlerce zengin Alevi işadamı ? Allah aşkına Alevi toplumu içinde ilaç için bir tane de olsa elini cebine atıp, ( Alın benden 3 milyon dolar ) diyecek, gönlü de zengin, bir işadamı yok mu ?

Biliyorum, bu satırlar Alevileri çok üzecek ama, gerçek ne yazık ki böyle.

15 milyonluk bir topluluk, 16 yıldır bir müze kuracak organizasyonu yapacak örgütlenmeden ve daha da acısı, ellerini cebine atacak özveriden yoksunsa, önce kendisine kızmalı.

Çok daha küçük bir cemaat, Fethullah Hoca cemaati, bırakın Türkiye’yi, adını dahi bilmediğimiz Afrika ülkesinde Türkçe eğitim yapan okullar açıp, dünyanın 70 milletinden çocuğu Türkiye’ye getirip, “ Üsküdara Gidereken “ şarkısını söyletirken, 15 milyonluk Alevi toplumu bir müze dahi kurup, kendilerini yapılan bu büyük katliamı unutulmaz kılamıyorsa, bir yerde sorun var demektir...

Ne acı....

Gelelim bu analizi yapmakta amacıma...

Amacım, “ Aleviler bir katliam müzesi kurmaktan aciz. Ama Fethullah Hocacılar bırakın Türkiye’yi, dünyaya yayıldılar “ mesajını vererek, Aleviler üzerinden Fethullah Hoca cemaati güzellemesi yapmak değil.

Kaldı ki, Fettuıllah Hoca Cemaatime olan kuşkularımı daha baştan dile getirdim...

Amacım, özelden genele giderek, bence çok önemli olan şu mesajı vermek...

Türkiye’de, diğer bir çok ülke gibi, içinde farkı mezhep ve siyasi inançları içinde barındıran, zengin bir kültürel moızaiği olan bir ülke.

Türkiye’nin huzurlu ve dengeli bir biçimde gelşimesi, barış içinde yaşaması için, için bu farklı gruplar arasında genel bir denge olması lazım...

Ancak ne yazık ki, genel de sol dediğimiz, daha batılı, daha demokrat gruplar örgütsüz ve tembel. Genelde sağ dediğimiz, muhafazakar ve din eksenli gruplar ise, örgütlü ve çalışkan.

Bu nedenle, denge hızla sağın lehine bozuluyor.

Eğer ki, genelde sol dediğimiz gruplar aklını başına alıp, kolları sıvamazsa, Türkiye giderek daha da sağ egemen bir toplum olacak. Sağ egemen görüş ise hoşgörüsüz ve sadece kendi doğrularına inandığı için, Türkiye’de farkklı renklerin birlikte huzur içinde yaşaması, her geçen gün giderek daha da zor hale gelecek...

Bu nedenle, başta Aleviler olmak üzere, tüm sol grupların biran önce Madımak Müzesi projesini hayata geçirmesi, bu değişim için bir dönüm noktası olabilir.

Hemen hatırlatalım, CHP 2 yıl önce kendisini destekleyen Tuncay Özkan’ın Kanaltürk’üne destek olmak için, belgesel yapımı adı altında 2 milyon dolar vermişti..

Yarın obür gün Fethullah Hocacılar aralarında 5 dakikada 3 milyon dolar toplayıp, bu para ile Madımak Otelini satın alıp, müze yapması için Alevi toplumuna hediye ederse kimse şaşmasın...

AYDIN ÖZDALGA
Haber3.com - 03 Temmuz 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.