Madımak Oteli'nde uzlaşma sağlanamadı

Madımak Oteli'nde uzlaşma sağlanamadı

Madımak Oteli'nde uzlaşma sağlanamadı   SİVAS'ta istimlak yoluyla kamulaştırılması kararı alınan Madımak Oteli için bugün...

A+A-

Madımak Oteli'nde uzlaşma sağlanamadıMadımak Oteli'nde uzlaşma sağlanamadı  
 
SİVAS'ta istimlak yoluyla kamulaştırılması kararı alınan Madımak Oteli için bugün toplanan uzlaştırma komisyonundan sonuç çıkmadı. Otelin kamulaştırma fiyatı ile ilgili son kararı mahkeme verecek.

2 Temmuz 1993'te 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan ‘Sivas olayları’nın meydana geldiği Madımak Oteli'nin kütüphaneye dönüştürülmek üzere kamulaştırılması yönünde alınan kararla ilgili sonuca varılamadı. Alevi Çalıştayı kapsamında Devlet Bakanı Faruk Çelik, 24 Şubat’ta Sivas’ta sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaptığı toplantının ardından kamulaştırma kararının alındığını açıklamıştı. Kentte Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Emlakçılar Odası temsilcilerinin yaptığı tespit sonucunda otel için 4.5 milyon lira değer biçilmişti. Ancak otel sahipleri satış için 16.5 milyon lira talebinde bulundu. Yapılan görüşmelerde sonuç alınamayınca bugün son kez uzlaştırma komusyonunda pazarlık yapıldı. İl Özel İdare Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya oteli temsilen İstanbul Barosu avukatlarından Yaman Aras ile birlikte 5 otel varisi katıldı.

İstimlak için otele yine 4.5 milyon lira fiyat teklifi sunulunca anlaşma sağlanamadı. Uzlaştırma Komisyonu’ndan karar çıkmaması nedeni ile hukuki sürecinin başlayacağı belirtildi. Mahkeme, otelin değeri ile ilgili kararı verecek. Hukuki süreç tamamlandıktan sonra ortaya çıkan rakam ödenerek istimkal süreci tamamlanacak. 2 Temmuz Olayları’nın bu yılki yıldönümü öncesi sonlandırılması planlanan satış bu gelişme ile hayata geçirilemedi.
 
HÜRRİYET - Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA) - 7 Haziran 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.