Madımak Oteli'ndeki Kebapçı 14 Yıl Sonra Taşındı

Madımak Oteli'ndeki Kebapçı 14 Yıl Sonra Taşındı

Madımak Oteli'ndeki Kebapçı 14 Yıl Sonra Taşındı30'dan fazla kişinin öldüğü Madımak Oteli'ndeki kebapçı Başbakan'ın...

A+A-

Madımak Oteli'ndeki Kebapçı 14 Yıl Sonra TaşındıMadımak Oteli'ndeki Kebapçı 14 Yıl Sonra Taşındı

30'dan fazla kişinin öldüğü Madımak Oteli'ndeki kebapçı Başbakan'ın Sivas ziyareti öncesinde taşındı. İşyeri sahibi Manav "Toplumsal barış ve huzur için işyerimizi bıraktık" dedi. Alevi Bektaşi Federasyonu "Madımak müze olana kadar mücadelemiz sürecek" diye açıklama yaptı.

Sivas'taki Madımak Oteli'nin altında bulunan "Sebatibey İskender" taşındı. Aleviler, 1993'te çıkarılan yangında 30'dan fazla kişinin öldüğü otelin müze yapılmasını istiyor.

27 Haziran Öğretmenler Parkı'na taşınan kebapçının sahibi Sebati Manav "Toplumsal barış ve huzur için işyerimizi bıraktık" diye konuştu; bir süredir vali ve belediye başkanıyla taşınma işlemleri için görüştüklerini, tadilatın bitmesini beklediklerini, Erdoğan'ın bugün Sivas'a gelişine yetiştirilmesi için işlerin hızlandırıldığını söyledi.

"Müze olana kadar mücadelemiz sürecek"

Alevi Bektaşi Federasyonu'ysa (ABF), AKP'nin oteli müzeye dönüştürmeyip kebapçının taşınmasını sağlamasının olayı "seçim malzemesine" dönüştürmek, Alevilerin talebini "sulandırmak" olduğunu dile getirdi. Federasyon'un başkan yardımcısı Ali Kenanoğlu "Talebimiz Madımak Oteli'nin ibret müzesi olmasıdır, bu yerine getirilene kadar da mücadelemiz sürecektir" dedi.

ABF'nin 9 Kasım'da Ankara'da düzenlediği mitingde dile getirdiği Alevilerin taleplerinden biri de otelin müze olmasıydı.

2 Temmuz 1993'te aydınların yakıldığı Madımak Oteli'nin müze olması talebi, AKP hükümeti tarafından görmezden geliniyor. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, otelin kebapçı olmasından rahatsız olduğunu dile getirmiş, ancak müze olması için özel müzeler için gereken teknik yeterliliklerin bulunmadığını açıklamıştı. (TK)

* Bu haberde Sivas Güncel ve Haber 58'den yararlandık.

BİA Haber Merkezi - Sivas - 13 Şubat 2009, Cuma

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.