Madımak Oteli'nin istimlağı bitti bitecek

Madımak Oteli'nin istimlağı bitti bitecek

Madımak Oteli'nin istimlağı bitti bitecek Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sivas'taki Madımak Oteli'nin alt bölümünün il...

A+A-

Madımak Oteli'nin istimlağı bitti bitecek Madımak Oteli'nin istimlağı bitti bitecek

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sivas'taki Madımak Oteli'nin alt bölümünün il halk kütüphanesi, bir bölümünün de hayatlarını kaybedenlerin isimlerinin yer aldığı platform olması konusunda büyük ölçüde uzlaşma sağlandığını belirterek, "Maliye Bakanlığı otelin istimlakiyle ilgili ödeme talimatını verdi ya da vermek üzere" dedi.

Çelik, TBMM'de gazetecilerin Alevi raporuna ilişkin sorularını yanıtladı.

Çelik, raporun 1 hafta içinde tamamlanacağını, rapor ve Alevi çalıştaylarında katılımcıların görüşlerini içeren 7 ciltlik kitabı kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

Madımak Oteli'nin istimlakiyle ilgili, Maliye Bakanlığının ödeme talimatını verdiğini ya da vermek üzere olduğunu belirten Çelik, "Burası özel idare veya kamunun diğer kurumları tarafından ele alınacak. Şu anda özel idare, valilik bu işlemleri yürütüyor. Kamulaştırmayla ilgili gerekli çalışmaları yaptık. Valilik yaptı, Maliyeye gönderdi. Burada da ücret ödendi ya da ödenmek üzere, Maliye Bakanımız talimat verdi" diye konuştu.

Bakan Çelik, otelin dizaynına ilişkin büyük ölçüde uzlaşma sağlandığını, alt bölümünün il halk kütüphanesi, bir bölümün de hayatlarını kaybedenlerin isimlerinin yer aldığı platform olacağını vurguladı.

Çelik, "Ne unutturma var ne de orasını tekrar sorunlu bir alan haline dönüştürme var" dedi.

Çelik, cemevilerin statüsüyle ilgili komisyon için üyelerin belirlendiğini, yakın zamanda çalışmalara başlayacağını ifade etti.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabının yeniden yazımıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü anlatan Çelik, kitapların bu yıla yetişmesinin çok zor olduğunu kaydetti. Çelik, bunun kendilerinden kaynaklanmadığını, bakanlığın kitap basımının mayıs ayında olduğunu anımsattı. Bakan Çelik, öğrencilere, farklı görüşleri, bir kültür olarak verilmesini sağlayacaklarını dile getirdi.

CNNTÜRK -  26 Mayıs 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.