'Madımak' süreci resmen başladı

'Madımak' süreci resmen başladı

'Madımak' süreci resmen başladıSivas Olayları'nın yaşandığı Madımak Oteli'nin kamulaştırma kararının ardından istimlak süreci...

A+A-

'Madımak' süreci resmen başladı'Madımak' süreci resmen başladı

Sivas Olayları'nın yaşandığı Madımak Oteli'nin kamulaştırma kararının ardından istimlak süreci resmen başlatıldı.

Kentteki sivil toplum örgütlerinen yaptığı değerlendirmeler sonucu otele 4.5 milyon lira istimlak fiyatı belirlenirken, sahipleri ise 17 milyon lira istedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik'in 'Alevi Çalıştayı' kapsamında 24 Şubat'ta Sivas'ta sivil toplum örgütleri temsilcileri ile yaptığı toplantı sonrasında kamulaştırma kararı alınan Madımak Oteli için resmi çalışmalar başlatıldı.

2 Temmuz 1993'te meydana gelen ve 35 kişinin öldüğü olayların merkezi olan otelin İl Özel İdaresi'ne geçmesi için yapılan ilk görüşmelerde otel işletmecilerinin istediği yüksek rakam nedeni ile anlaşma sağlanamadı. İl Özel İdaresi, kentteki Ticaret ve Sanayi Odası, Belediye ve Emlakçılar Odası'yla ortak yaptığı değer tespitinde otel için 4.5 milyon lira fiyat biçti. Ancak otel sahipleri satış için 17 milyon lira talebinde bulundu.

Hafta içerisinde toplanan İl Özel İdaresi encümeni, otelin istimlak edilmesi için karar aldı. Bu kararın ardından resmi işlemler başlatıldı. İlk etapta otel sahiplerine belirlenen 4.5 milyon liralık değer konusunda anlaşma için teklif götürülecek. Sonuç alınamaması halinde takdir ve uzlaştırma komisyonları kurulacak. Bu komisyonlar 6 ay içerisinde çalışmasını tamamlayacak ve bu süre aşılmaksızın otelin İl Özel İdaresi'ne geçiş süreci tamamlanacak. Otelin devralınmasından hemen sonra hangi amaçla kullanılacağına karar verilecek. Otelin kentte çoğunluğun istediği gibi çocuk kütüphanesi şeklinde düzenlenmesi öngörülüyor.

AKŞAM - 21 NİSAN 2010, ÇARŞAMBA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.