"Madımak Utanç Müzesi Olacak" diyenler Antep'teydi

"Madımak Utanç Müzesi Olacak" diyenler Antep'teydi

"Madımak Utanç Müzesi Olacak" diyenler Antep'teydi Madımak Oteli’ni anı evi ve kütüphaneye dönüştürme...

A+A-

"Madımak Utanç Müzesi Olacak" diyenler Antep'teydi"Madımak Utanç Müzesi Olacak" diyenler Antep'teydi
 
Madımak Oteli’ni anı evi ve kütüphaneye dönüştürme girişimine karşı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından başlatılan yürüyüşün Gaziantep kolu dün Kırkayak Parkı'nda basın açıklaması düzenledi.

Madımak Oteli’nin müze yapılmasını isteyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri Kırkayak Parkı’nda basın açıklaması yaptılar. Çeşitli siyasi partilerin de destek verdiği görülen basın açıklamasında TKP de yer aldı.

AKP karşıtı sloganların atıldığı basın açıklamasını, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Yusuf Turunç okudu. Madımak Oteli’nin ‘Madımak Utanç Müzesi’ olması gerektiğini ifade eden Yusuf Turunç, 18 yıldır vicdan ve adalet sahiplerinin 2 Temmuz'larda Sivas’ta ve Türkiye’nin her yerinde ‘Madımak Utanç Müzesi’ olmalıdır diye haykırdığını söyledi. Madımak Oteli’nin restore edildiğini ifade eden Turunç, AKP hükümetinin katliamın üstünü örtmeye ve günü kurtarmaya çalıştığını vurguladı.

Turunç, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak Madımak’ın utanç müzesi olması için kararlılık ve mücadelelerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

(soL - Gaziantep) - 06.06.2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.