Madımak ve din dersinde uzlaşma

Madımak ve din dersinde uzlaşma

Madımak ve din dersinde uzlaşma Arif Sağ fıkralar anlattı. İbrahim Kalın din eğitimi konusunda model önerdi. İlahiyatçılar "keşke daha...

A+A-

Madımak ve din dersinde uzlaşmaMadımak ve din dersinde uzlaşma

Arif Sağ fıkralar anlattı. İbrahim Kalın din eğitimi konusunda model önerdi. İlahiyatçılar "keşke daha önce biraraya gelseydik" dedi. Alevi çalıştayının ikinci gününde hava dışarıdaki kara rağmen sıcaktı. Toplantıda uzlaşma sağlanan ilk başlıksa Madımak Oteli oldu.

Somut sonuç vermemesiyle eleştirilen ve tartışmalarla anılan Alevi çalıştayında ikinci gün olumlu.

Katılımcıların ifadelerine göre tüm başlık ve taleplerde olmasa da, bazıları üzerinde fikir birliği sağlandı.

Üzerinde büyük ölçüde uzlaşılan ilk başlığı da bakan Faruk Çelik açıkladı. Fikir birliği oluşan öneri Arif Sağ'ın. Buna göre, Madımak Oteli ve bitişiğindeki binalardan da pay alınarak bir alan yaratılacak. Buraya ilk etapta güllerle donatılmış bir park yapılacak.

Aslında aynı alana bir anıt ile müze ve kültür merkezi de yapılması planlanıyor. Ama bunun için bir süre beklenecek. Kimsenin tepkisini çekmeden uzlaşı içinde yapılmasının yolları aranacak.

Uzlaşma sağlanan ikinci başlık, din eğitimi. Bakan Çelik bu konuda bir açıklama yapmadı. Ama katılıcımların verdiği bilgiye göre Başbakan Başmüşaviri İbrahim Kalın'ın önerdiği model benimsendi.

Kalın, "Din dersleri kaldırılmasın ama seçmeli olsun" dedi. Buna göre, velilerinden görüş alınarak öğrencilerin kendi inancı doğrultusunda eğitim alması sağlanacak.

Ama her koşulda tüm öğrencilere bütün din ve inançlar hakkında da eğitim verilecek.

Toplantı programına göre, masaya yatırılacak başlıklar arasında geriye "inanç rehberleri" ile "cemevleri" kaldı. Ve bir de en tartışmalı başlık "Diyanet İşleri Başkanlığı"

Başkanlık'ta Aleviler için ne gibi bir düzenleme yapılacağı. 30 Ocak'ta tamamlanacak toplantı sonunda bir rapor hazırlanıp Başbakan'a sunulması planlanıyor.

CNNTÜRK - 29 Ocak 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.