Madımak zirvesinde Karamollaoğlu adı

Madımak zirvesinde Karamollaoğlu adı

Madımak zirvesinde Karamollaoğlu adıSivas'ta 35 kişinin öldüğü Madımak Oteli'nin geleceğinin konuşulduğu toplantıya, o dönem...

A+A-

Madımak zirvesinde Karamollaoğlu adıMadımak zirvesinde Karamollaoğlu adı

Sivas'ta 35 kişinin öldüğü Madımak Oteli'nin geleceğinin konuşulduğu toplantıya, o dönem belediye başkanı olan Temel Karamollaoğlu da davet edildi. Toplantı sonunda Madımak'ı kamulaştırma kararı çıktı

SİVAS/ANKARA - Alevi çalıştaylarına Kahramanmaraş katliamı sanığı Ökkeş Şendiller’i davet eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, Madımak Oteli’yle ilgili karar vermek için gittiği Sivas’taki toplantıya da Madımak katliamı öncesindeki “Bir defa şöyle bir fatiha okuyalım. Sonra şunların ruhuna el fatiha diyelim” sözleriyle otelin yakılmasında büyük rol oynayan dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu davet etti. Karamollaoğlu’nun, daveti geri çevirdiği öğrenildi. Toplantıdan ise Madımak’ın kamulaştırılması kararı çıktı.

Çelik, 35 aydının yakıldığı katliama sahne olan Madımak Oteli’nin akıbetini belirlemek amacıyla, sivil toplum örgütleriyle toplantı yapmak üzere dün Sivas’taydı. Müze yapılması istenen otelin geleceğini Sivas’ta yaşayanlarla görüşeceklerini belirten Çelik, Alevi vatandaşların talepleri doğrultusunda ilk çalışmayı Madımak’ın ne olacağı konusunda yaptıklarını söyledi.

Çelik’in, sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin katılımıyla yaptığı toplantıya Sivas katliamının yaşandığı yıl belediye başkanı olan Temel Karamollaoğlu da, eski belediye başkanı sıfatıyla çağırıldı. Karamollaoğlu’nun, partideki işlerini gerekçe göstererek toplantıya katılmazken, yakın çevresine “Gitmem tepkilere neden olur” dediği öğrenildi.

Karamollaoğlu, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli yakıldığı sırada olaylara müdahale etmemekle suçlanmıştı. Katliamı yaşayanlar, kapanan Refah Partili Belediye Başkanı Karamollaoğlu’ndan kitleyi yatıştıracak bir konuşma yapması için çağrıldığını, ancak Karamollaoğlu’nun konuşmasına, “Bir defa şöyle bir fatiha okuyalım. Sonra şunların ruhuna el fatiha diyelim” diye başladığını, bunun üzerine ‘Mücahit Temel’ sloganları atıldığını tanıklıklarında anlatmışlardı.

Kamulaştırılacak

Çelik, Sivas’ta sivil toplum örgütleri, Sivas Valisi ve Sivas Belediye Başkanı’nın katıldığı toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Madımak Oteli’nin kamulaştırılmasının ardından çok amaçlı kullanılabileceğini, bunun kararının da Sivaslılara bırakılmasının doğru olacağını ifade etti. Çelik, unutulmaması açısından, 2 Temmuz’la ilgili bir anı bölümünün yer almasıyla ilgili ittifaka varıldığını kaydetti. Alevi örgütleri otelin utanç müzesi yapılmasını istiyordu.

Radikal, dha - 25.02.2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.