Madımak'a Başka Acıları Karıştırmayın!

Madımak'a Başka Acıları Karıştırmayın!

Madımak'a Başka Acıları Karıştırmayın!Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, önceki gün, Madımak Oteli’nin müze değil,...

A+A-

Madımak'a Başka Acıları Karıştırmayın!Madımak'a Başka Acıları Karıştırmayın!

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, önceki gün, Madımak Oteli’nin müze değil, “anıevi” olacağını açıkladı. Günay’a göre Madımak, sadece Sivas katliamında değil, Başbağlar ve Bingöl’de ölenlerin de anılacağı yer olmalıydı. Aleviler ise bu öneriye sıcak bakmıyor.

Alevi halkın ve örgütlü bulunduğu kurum yöneticilerinin müze yapılmasında ısrarlı taleplerine karşın bugüne kadar 35 yurttaşın yakılarak katledildiği Sivas'taki Madımak Oteli'ne ilişkin somut bir adım atılmadı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilk kez gündeme getirdiği "anıevi" önerisiyle tartışma yeniden alevlendi.

GÜNAY: ACILARI TARİHE GÖMECEĞİZ

Maraş ve Sivas'ta yaşananları barbarlık döneminin izleri olarak nitelendiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Madımak Oteli'nin müze yapılmayıp anıevine çevrileceğine "Yapılacak bir anıevinde sadece orada ölenlerin değil, Başbağlar’da ölenlerin de, Bingöl’deki şehit çocuklarımızın da hepsinin acısını yüreğimize gömeceğimiz, anılarını bir deftere kaydedeceğimiz, onların resimlerini duvarda göreceğimiz bir düzenleme yapmaya kararlıyız. Orada ekonomik, özel mülkiyetten kaynaklanan problemler var ama niyetimiz bizim aşikardır: Türkiye'nin her tarafında bu acılar tarihe gömülsün” sözleriyle açıklamıştı.

GÜMÜŞ: TALİHSİZ BİR DURUM

Kültür Bakanı’nın "anı evi" önerisine Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş'ten tepki geldi. Bakan Günay'ın son açıklamalarıyla birlikte anıevi önerisinin bütün acıların bir yere toplanması anlamına geldiğini savundu.

PSAKD Başkanı Gümüş, şunları söyledi: “Bakan Günay, bunu bir anıevine indirgedi. Bakanının açıklaması, Alevi toplumunu tatmin etmedi. Başbağlar'a gönderme yapıyor Bakan, ancak Madımak Oteli’nin bu şekilde düzenlemesi, acıları yanyana getirmek ya da birbirine karıştırmak gibi görünüyor. AKP hükümeti bizim ne istediğimizi sormadan açıklama yapıyor. Bu talihsiz bir durum.”

BİRGÜN - 03 Eylül 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.