Madımak'a çözüm: Kebabçı kitapçı oluyor

Madımak'a çözüm: Kebabçı kitapçı oluyor

Madımak'a çözüm: Kebabçı kitapçı oluyorKültür ve Turizm Bakanlığı, Madımak Oteli’nin kitapevine dönüştürülmesi...

A+A-

Madımak'a çözüm: Kebabçı kitapçı oluyorMadımak'a çözüm: Kebabçı kitapçı oluyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Madımak Oteli’nin kitapevine dönüştürülmesi için süreci başlatıyor. Pazartesi günü Sivas’a hareket edecek olan Bakanlık yetkilileri, otelde incelemelerde bulunarak, proje için yol haritasını çizecek

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanlığı Madımak Oteli’nin kitapevine dönüştürülmesi için süreci başlatıyor. Pazartesi günü Sivas’a hareket edecek olan Bakanlık yetkilileri, otelde incelemelerde bulunarak, proje için yol haritasını çizecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatı üzerine, DÖSİM şubesi olarak, Kültür Bakanlığı yayınlarının satışa sunulacağı kitapevi projesi için, yetkililer kolları sıvadı.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz ile görüşülmesinin ardından, Pazartesi günü Sivas’a gidecek Bakanlık yetkilileri, 1993’te 35 Alevi vatandaşın feci şekilde hayatını kaybettiği Madımak Oteli’nin giriş katında incelemelerde bulunacak.

Mekanın incelenmesinin ardından, konuda dikkatli bir tutum izleyen uzmanlar, mimari ve yayın çeşidi açısından nasıl bir yer olacağını projelendirecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra, diğer yayınların satışının da yapılması gündemde olan kitapevinde ayrıca, acı olayın bir daha yaşanmaması gerektiğini vurgulayan anı eşyaları da olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kültüre hizmet eden bir seksiyonu olarak tasarlanması planlanan mekanda, kebapçı olarak çalıştırılan işletme hala boşaltılmamış olsa da, kiracının çıkarılmasının ardından, ay sonuna doğru projenin uygulanmaya konulması bekleniyor. (anka)

RADİKAL - 3 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.