Madımak'ı Çocuk Kütüphanesi yapacaklar

Madımak'ı Çocuk Kütüphanesi yapacaklar

Madımak'ı Çocuk Kütüphanesi yapacaklarSıvas Valisi Ali Kolat : "Madımak'ı kütüphane yapalım"Sıvas Valisi Ali...

A+A-

Madımak'ı Çocuk Kütüphanesi yapacaklarMadımak'ı Çocuk Kütüphanesi yapacaklar

Sıvas Valisi Ali Kolat : "Madımak'ı kütüphane yapalım"

Sıvas Valisi Ali Kolat, istimlak yoluyla kamulaştırılması kararı alınan Madımak Oteli'nin istimlak bedelinin belirlenmesi ile ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini belirterek, ''Sivas'ta çocuk kütüphanemiz yok. Güzel bir çocuk kütüphanesi yapalım, Sivaslı sanatkarlarımızın eserlerini de bazı yerlerde toplayalım'' dedi.

Sıvas- Sıvas'taki basın kuruluşlarının temsilcileri ve muhabirlerle tarihi Osmanağa Konağı'nda düzenlenen sohbet toplantısında bir araya gelen Sıvas Valisi Ali Kolat, Madımak Oteli'nin kamulaştırılması çalışmalarında gelinen son noktanın sorulması üzerine, otelin istimlak bedelinin belirlenmesi konusundaki duruşmanın 23 Kasıma ertelendiğini hatırlattı. Kolat, ''Bilirkişinin teklifi bekleniyordu, rapor vermişler galiba. Mahkeme karar verdiği zaman biz parasını yatırıp teslim alacağız. Proje çalışmasını sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Kolat, şunları söyledi:

''Sivas'ta çocuk kütüphanemiz yok. Orayı güzel bir çocuk kütüphanesi yapalım. Sivaslı sanatkarlarımızın eserlerini de bazı yerlerde toplayalım. Kültürel değerlerimizi öne çıkaracak çalışmalarımızı yapalım, Sivasımızı tanıtalım. Orası Sivasımızı iyi empoze eden, iyi anlatan güzel bir mekan olsun istiyoruz. Yani millet geldiği zaman acı anıların, olayların yerine bir güzellik, bir güzel ortam görsün ve insanımızın eğitimine önem verilsin istiyoruz. İşte inşallah öyle bir şey olacak diye ümit ediyoruz.''

Sıvas'ta eğitim, sağlık, spor, kültür, turizm, ulaşım gibi çok çeşitli alanlarda yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında da bilgi veren Kolat, toplantının ardından basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhuriyet - AA - 27 Ekim 2010

SİVAS VALİSİ ALİ KOLAT BASIN MENSUPLARIYLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

SİVAS - Sivas Valisi Ali Kolat Sivas'ta görev yapan yazılı ve görsel basının yerel ve ulusal temsilcileriyle istişare toplantısı yaparak Sivas'taki çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Osmanağa Konağı'nda basın mensuplarıyla istişare toplantısı yapan Sivas Valisi Ali Kolat Sivas'taki çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ali Kolat Sivas'ta bulunan vakıf eserlerinin restorasyonu ile ilgili olarak ilde bulunan birçok vakıf eserinin restore edildiğini belirtirken restorasyon çalışmalarının özel çalışmalar olduğu için bazen aksaklıkların olduğunu dile getirdi. Kolat, "Taşhan ihale sürecinde, ihalesi yapıldı. Oranın çatıdan başlayarak kademe kademe restorasyon çalışmaları sürecek. Ulu Cami ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Gökmedrese için çalışmalar devam ediyor. 105 civarında vakıf eserimiz var. Büyük oranda restore edildi. Tabi bunlar son derece özel çalışmalar olduğu içinde ister istemez aksamalar oluyor. Onları da yetkililere bildiriyoruz. Denetim mekanizmasının takibini sürdüren arkadaşlar müdahale ediyor" dedi.

Sivas'a yapılacak stadyumun son durumu hakkında bilgi veren Vali Ali Kolat, "TOKİ ile aramızda büyük bir rakam farkı var. Bunun telafisini şöyle yapalım dedik. Biz onlardan üç tane kapalı spor salonu istedik. Bakacağız TOKİ ile olursa TOKİ ile olmazsa şuanda stat konusunda çok acili yetimiz yok. Ama kapalı spor salonuna acili yetimiz var. Kapalı spor salonuna, bir atletizm pistine acil ihtiyacımız var" şeklide konuştu.

"MADIMAK OTELİNE GELENLERİN ACI ANILARIN YERİNE GÜZELLİKLER GÖRSÜN İSTİYORUZ"

İstimlak sürecinde olan Sivas olaylarının yaşandığı Madımak Oteli'nin acı anıların yerine gelenlere güzellikler göstermesini istediklerini ifade ederek, "Madımak Oteli'nin mahkemesi devam ediyor. Oranın parasını yatırıp teslim alacağız. Orayla da ilgili bir proje çalışmasını sürdürüyoruz neler yapılabilir? Birlikte istişarede aldığımız karar Sivas'ta çocuk kütüphanesi yok. Güzel bir çocuk kütüphanesi yapalım. Bazı yerlerinde Sivaslı sanatkarlarımızın eserlerini toplayalım. Kültürel değerlerimizi öne çıkaracak çalışmalarımızı yansıtalım. Orası Sivasımızı iyi anlatan güzel bir mekan olsun istiyoruz. İnsanlar geldiği zaman orada acı anılarının yerine güzellik görsün ve insanımızın eğitimine önem verilsin istiyoruz. İnşallah öyle bir şey olacak diye ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Vali Kolat basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstişare toplantısına Vali Ali Kolat'ın yanı sıra Vali Yardımcıları Kemal Şahin, Veysel Çiftçi ve İsmail Karadaş'da katıldı.

haberx.com - İHA - 27 Ekim 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.