Madımak'ı Müze Yaptırmayacaklar

Madımak'ı Müze Yaptırmayacaklar

Madımak'ı Müze Yaptırmayacaklar15 Yıl Aradan Sonra İlk Defa Bir Açıklama Yapan Sivas Madımak Oteli Sahipleri, Otelin Müze Yapılması...

A+A-

Madımak'ı Müze YaptırmayacaklarMadımak'ı Müze Yaptırmayacaklar

15 Yıl Aradan Sonra İlk Defa Bir Açıklama Yapan Sivas Madımak Oteli Sahipleri, Otelin Müze Yapılması Fikrine Karşı Çıktı.

15 yıl aradan sonra ilk defa bir açıklama yapan Sivas Madımak Oteli sahipleri, otelin müze yapılması fikrine karşı çıktı. Açıklamada, "Biz ilke olarak baba yadigarı otelimizin faaliyetine devam etmesini ve daha iyi koşullarda ve yeniden yapılanmış halde müşterilerine hizmet etmesini istemekteyiz" denildi.

Madımak Oteli sahipleri 1993 yılında 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan otel yangını hakkında ilk defa yazılı bir açıklama yaptı. Otel yönetimi adına Bener Öğütçü imzalı yazılı açıklamada, otelin müze yapılmasıyla ilgili tartışmalara son nokta kondu.

Açıklamada, CHP Sivas Milletvekili'nin 'otelin müze yapılmasına Vali Veysel Dalmaz'ın engel olduğu' yönündeki açıklamasına da yer verildi. CHP'nin Madımak Oteli'ni satın alarak kütüphane yapma isteğinin otel yönetimi ile görüşüldüğünün belirtildiği açıklamada, ancak bu sohbette otelin yalnızca kütüphane olarak kullanılacağının ifade edildiği ve konuşma sırasında müze kelimesinin hiçbir şekilde yer almadığı ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"'Otelin kütüphaneye dönüştürülmesi yönünde sayın Özdemir ile yapılan görüşmelerde konuyla ilgili şartlarımız kendisiyle paylaşılmıştır. Ayrıca, sayın Özdemir'le Sivas Valisi sayın Dalmaz ile yapılan görüşmeler de paylaşılmıştır. Daha önceki görüşmelerde sayın valimiz, kentteki birlik ve beraberliği koruyacak tüm çabalara destek olacağını vurgulamış, oluşturulacak müzenin Sivas için gelecekte sıkıntılar doğurabileceği yönündeki endişelerini de dile getirmiştir. Aynı sohbette sayın Vali Veysel Dalmaz, Madımak Oteli'nin özel bir mülkiyet olduğunu ve Madımak Oteli ile ilgili tasarrufların da otel sahiplerine ait olduğunun altını çizmiştir.'' CHP Sivas Milletvekili Özdemir ve Sivas Valisi Veysel Dalmaz ile otelin geleceği konusunda fikir alışverişinde bulunulmaya devam edileceğinin anlatıldığı yazılı açıklamada, iyi niyetli önerisinden dolayı Özdemir'e teşekkür edildi. Baba yadigarı Madımak Oteli'nin aynı şekilde faaliyetine devam etmesi taraftarı olduklarının altı çizilen açıklamada, "Biz ilke olarak baba yadigarı otelimizin faaliyetine devam etmesini ve daha iyi koşullarda ve yeniden yapılanmış halde müşterilerine hizmet etmesini istemekteyiz" denildi.

2 Temmuz 1993 yılında Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Aziz Nesin'in yaptığı konuşma üzerine meydanda toplanan bir grup, Madımak Oteli'ne doğru yürümüş ve otel önünde bir otomobilin yakılmasıyla başlayan yangın sonucunda 2'si otel görevlisi, 2'si Hollandalı turist olmak üzere 37 kişi hayatını kaybetmişti. Bu acı olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme sonunda 37 kişi idam ve değişik sürelerde hapis cezasına çarptırıldı. Türkiye ve dünya basınında Alevi - Sünni çatışması olarak geniş yer bulan bu olaydan sonra her yıl sözkonusu otel önünde protesto gösterileri düzenleniyor. Gösterilere katılanlar ise otelin müze yapılması yönünde isteklerini iletiyordu.

SONDAKİKA HABER - (CHA) - 12 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.