Madımak'ın 16. Yıldönümünde Aleviler Sokaklara Çıkıyor

Madımak'ın 16. Yıldönümünde Aleviler Sokaklara Çıkıyor

Madımak'ın 16. Yıldönümünde Aleviler Sokaklara Çıkıyor Madımak Katliamı’nın 16’ıncı yıldönümünde,...

A+A-

Madımak'ın 16. Yıldönümünde Aleviler Sokaklara ÇıkıyorMadımak'ın 16. Yıldönümünde Aleviler Sokaklara Çıkıyor
 
Madımak Katliamı’nın 16’ıncı yıldönümünde, başta Sivas olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde anma etkinlikleri düzenlenecek. Aleviler, katliamın asıl sorumlularının yargılanmasını ve Madımak’ın müze olması taleplerini bir kez daha dillendirecek. 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal şenlikleri sırasında, Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 35 aydın ve sanatçı için Türkiye’nin birçok yerinde anma etkinliği düzenlenecek. Alevi örgütleri katliamın 16’ıncı yılında da unutmamak ve unutturmamak için Madımak Oteli’nin önünde olacak. Çok sayıda kurumun katılacağı anma 2 Temmuz Perşembe günü “Madımak Müze Olacak” şiarıyla Sivas, Toros Sokak’ta saat 16:00’da başlayacak. Katılımcılar kortejler eşliğinde Kolej Meydanı’na yürüyecek. Madımak Oteli’nin önünde, hayatını kaybedenler anılacak.

İstanbul’da da her yıl olduğu gibi Kadıköy Meydanı’nda anma mitingi düzenlenecek. Alevi örgütleri,  sendikalar, partiler ve sivil toplum örgütlerinin katılacağı miting saat 16:00’da Kadıköy Tepe Nautilus önünde toplanmayla başlayacak. Miting ise Kadıköy Meydanı’nda yapılacak. Ayrıca miting öncesi, saat 13:00’da Zincirlikuyu, saat 15:00’da ise Karacaahmet Mezarlığı ziyaret edilecek.

UNUTMAK TEKRAR TEKRAR YANMAKTIR

2 Temmuz  İstanbul Tertip Komitesi’nden yapılan açıklamada, "unutmak tekrar tekrar yanmaktır" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Devletin tüm birimlerince günler öncesinden haber alınan ve göz göre göre katliama izin verilen bir gün yasadı Sivas. Tıpkı Maraş ve Çorum gibi.  Devletin bu seferki katliamda kullandığı güç ise yine bir kotrgerilla örgütlenmesi olan siyasal islam’ın temsilcileriydi. Aleviler ölülerinin değil dirilerinin peşinden yürüyor. Yolumuz özgürlüğün, adaletin,  halkların kardeşliğinin, eşitliğin, yoludur.  Sivas Katliamında sorumluluğu olan dönemin tüm yetkilileri yargılanmalı, Madımak Oteli müze olmalı. Sivas Şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek için tüm halkımızı Kadıköy’e çağırıyoruz."

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız da, "Sivas Madımak Oteli, katliamlara karşı duruşun bir anıtı olarak müze yapılmalıdır.  İşte bu nedenle, 16. Yılında da yine Sivas Madımak Otelinin önünde olacağız."

KAYNAK: BİRGÜN - 30 Haziran 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.