Madımak'ın altındaki kebapçı taşındı

Madımak'ın altındaki kebapçı taşındı

Madımak'ın altındaki kebapçı taşındıSivas’ta uzun süreden beri gündemde olan 2 Temmuz 1993’te 35 kişinin yakıldığı...

A+A-

Madımak'ın altındaki kebapçı taşındıMadımak'ın altındaki kebapçı taşındı

Sivas’ta uzun süreden beri gündemde olan 2 Temmuz 1993’te 35 kişinin yakıldığı Madımak Oteli’nin altındaki Sebatibey İskender Kebapçısı dün taşındı

Tepki çeken lokantanın yerine Kültür Bakanlığı bünyesinde, DÖSİM (Döner Sermaye) mağazası açılacak. Lokantanın taşınmasının Başbakan Erdoğan’ın ziyaretine denk gelmesi de dikkat çekti. Özellikle olayın yaşandığı 2 Temmuz’da yapılan anma törenlerinde “İnsanların yakıldığı yerde et pişiriliyor” eleştirileri ile büyük tepki alan lokantayı boşaltmak için 2 yıla yakın zamandır süren çabalar sonuçlandı.

Kültür Bakanlığı’nın katkıları ve Valilik ile belediyenin girişimleri sonucunda işletmeci Sebati Manav’a 27 Haziran Öğretmenler Parkı içerisinde bulunan kafe, yeni lokanta yeri olarak tahsis edilerek 3 yıllık kira sözleşmesi yapıldı. Taşınma giderleri için de  250 bin TL dolayında ödenek verildi. Dün akşam saatlerinden itibaren dükkanda bulunan malzemeler yeni yerine taşındı. Belediye görevlilerinin yardımıyla, otel binasında asılı olan lokanta tabelası da söküldü.

MİLLİYET - SİVAS DHA - 13 Şubat 2009, Cuma

...Ve Madımak Oteli'nin altındaki lokanta boşaltılıyor...
 
Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te 35 kişinin öldüğü olayların yaşandığı Madımak Oteli’nin altındaki lokanta yeni yerine taşınıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Madımak Oteli’nin altında faaliyet gösteren lokanta, yeni yeri olan 27 Haziran Öğretmenler Parkı’ndaki Kütükevi’ne taşınmaya başladı.

İtfaiye aracı yardımıyla tabelası sökülen lokantanın eşyaları da toplanıyor.

Lokantanın yarından itibaren yeni yerinde hizmet vereceğini kaydedildi.

Bu arada lokantanın penceresine, "Taşınıyoruz, 13 Şubat 2009 Cuma günü 27 Haziran Öğretmenler Parkı’nda hizmetinizdeyiz" yazılı duyuru asıldığı görüldü.

MİLLİYET - 13 Şubat 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.