Madımak'ın dumanı hâlâ tütüyor

Madımak'ın dumanı hâlâ tütüyor

Madımak'ın dumanı hâlâ tütüyor16 yıl önce bugün Sivas’ta Pir Sultan Abdal’ı anmak için toplanan insanlar...

A+A-

Madımak'ın dumanı hâlâ tütüyorMadımak'ın dumanı hâlâ tütüyor

16 yıl önce bugün Sivas’ta Pir Sultan Abdal’ı anmak için toplanan insanlar diri diri yakılmıştı

Unutmayacağız

Madımak Oteli’nde 35 kişinin şeriatçılar tarafından yakılarak öldürülmesinin üzerinden 16 yıl geçti. Katliamda yaşamını yitiren aydın ve sanatçılar bugün çok sayıda kentte ve Madımak’ın önünde düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi partinin oluşturduğu anma komitesinin çağrısında, “Madımak Oteli önünde olmak demek kardeşliği, demokrasiyi ve gerçek laikliği talep etmek demektir” denildi.

Çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti Madımak Oteli’nin müze yapılması istemini yineledi

2 Temmuz’u Anma Komitesi”nin açıklamasında, üzerinden 16 yıl geçen katliam bir kez daha kınandı.

SIVAS - Sıvas’ta Pir Sultan Abdal’ı anma etkinliklerinde Madımak Oteli’nde 33 sanatçı ve iki de otel görevlisi olmak üzere 35 kişinin şeriatçılar tarafından yakılarak öldürüldüğü katliamın üzerinden 16 yıl geçti. Çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi partinin oluşturduğu “2 Temmuz’u Anma Komitesi” yaptığı ortak açıklamayla katliamı bir kez daha kınarken Madımak Oteli’nin müze yapılması istemini yineledi.

KESK, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Halkevi, CHP, EMEP, ÖDP, TKP’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi partinin oluşturduğu anma komitesi yaptığı ortak açıklamada katliamın 16. yıl dönümünde hâlâ aynı odakların ayrımcı, ırkçı ve gerici politikalarını sürdürerek halkların kardeşçe bir arada yaşamasını engellemeye çalıştığını vurguladı.

Alevilere yönelik katliamların çağlar öncesinden günümüze kadar sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, AKP’nin Alevilerin taleplerine karşı ikiyüzlü davrandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kendisini demokrasi havarisi olarak tanıtan AKP iktidarı, gerçek yüzünü halka yönelik faşizan uygulamalarıyla göstermektedir. Demokrasi, Kürt sorunu, Alevilerin inançlarını yaşaması, sendikal haklar konusunda ve Ergenekon davasında ikiyüzlü davranmaktadır.”

Katliamın 16. yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş ise “Madımak müze olmalıdır, olacaktır” dedi.

MEHMET MENEKŞE  / Cumhuriyet - 2 Temmuz 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.