Madımak'ın kader günü

Madımak'ın kader günü

Madımak'ın kader günüALEVİ Çalıştayları'nı tamamlayan Devlet Bakanı Faruk Çelik, bu kez de Madımak Oteli'nde katledilenlerin...

A+A-

Madımak'ın kader günüMadımak'ın kader günü

ALEVİ Çalıştayları'nı tamamlayan Devlet Bakanı Faruk Çelik, bu kez de Madımak Oteli'nde katledilenlerin aileleri ile bir araya geliyor. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Ankara'daki merkezinde bugün gerçekleşecek toplantıda Madımak Oteli'nin kaderi görüşülecek. Toplantıya 30'a yakın aile katılacak. 

Sivas'ta can veren sanatçı, edebiyatçı ve aydınların aileleri ile bugün bir araya geleceğini belirten Bakan Çelik, görüşmede Madımak Oteli'ne ilişkin projelerin değerlendirileceğini ifade etti. AKŞAM'a konuşan Çelik şunları söyledi:

'Yaptığımız yedi Alevi Çalıştayı sonunda katılımcıların üzerinde mutabakat sağladığı önerileri bir rapor halinde Bakanlar Kurulu'na sunduk. Önerilerin ilkinde hükümetin tutumu netleşmiş durumda. Başbakan Erdoğan 'son derece üzücü hadise' olarak değerlendirdiği Madımak konusunda talimat verdi. Çalıştay'dan çıkan ağırlıklı görüş orası yıkılarak yerine içinde bir de anıtın yer alacağı park yapılması şeklindeydi. Öncelikle Sıvas olaylarında hayatanı kaybedenlerin aileleriyle yarın (bugün) Ankara'da görüşeceğiz. Onlarla konuşup görüşlerini almayı öncelikli görüyoruz.'

Gelecek günlerde Sıvas'a gideceğini belirten Bakan Çelik, 'Orada da siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle görüşeceğiz. Dönünce de siyasi irade karar verecek. O acıların bir daha yaşanmaması doğrultusunda en iyi çözümü bulacağımıza inanıyorum' dedi.

AKŞAM - ANKARA - 11 ŞUBAT 2010, PERŞEMBE

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.