Madımak'ın Kanlı Yüzü Teşhir Ediliyor

Madımak'ın Kanlı Yüzü Teşhir Ediliyor

Madımak'ın Kanlı Yüzü Teşhir EdiliyorSİVAS Madımak Katliamı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara Konur Sokak’ta sergi ile teşhir...

A+A-

Madımak'ın Kanlı Yüzü Teşhir EdiliyorMadımak'ın Kanlı Yüzü Teşhir Ediliyor

SİVAS Madımak Katliamı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara Konur Sokak’ta sergi ile teşhir ediliyor. Sokaktan geçenlerin ilgi ile izleyip, lanetler yağdırdığı katliamın kanlı yüzü gazete haberleri ve fotoğraflarla gösteriliyor.

2 Temmuz 1993’te Madımak’ta otelin yakılmasıyla katledilen “can”lar için Ankara Konur Sokak’ta açılan sergi, bir yandan katliamın kanlı yüzünü Ankaralılara teşhir ederken, bir yandan da “can”ların unutulmadığını, unutulmayacağını gösteriyor.

Madımak müze olacak” sloganının öne çıkarıldığı sergi, “Madımak’tan yükselen çığlık” adıyla açıldı. Sergide Madımak Katliamı öncesi gerici-ırkçı yerel basının kışkırtıcı yayınlarının yanı sıra, katliam anından, otelin yakılışından, “şeriat isteriz” diye bağırarak, insanları diri diri yakan gürühun gösterilerinden, özellikle bugüne kadar yakalanmayan Sivas Belediye Meclis üyesi, Aziz Nesin yangın merdiveni ile indirilirken üzerine saldıran Cafer Erçakmak’ın kışkırtıcı görüntüleri de yer alıyor.

16 YILLIK ACI TAZE

Sergiyi izleyen Ankaralılar, canilere lanetler yağdırırken, aradan geçen 16 yıla rağmen acısı içinde hâlâ taze olan Nurcan Şahin’in annesi Fidan Şahin, eli ağzında, kendisini zor tutarak sergiyi izliyor.

Sergi hazırlanırken, Serkan Doğan’ın, Koray ve Menekşe Kaya’nın, Murat Gündüz’ün anneleri ile diğer aileler de duygulu anlar yaşadı, 16 yıldır hiç kaybolmayan özlemleri gözlerinden okunarak, katillere, onları maşa olarak kullananlara lanetler okudular.

ANNELER ÖFKELİ

Anneler, asıl sorumluların hâlâ yargılanmamış olmalarından duydukları öfkeyi ifade ederken, “Madımak Oteli’nin müze olması” taleplerini de yinelediler. Solingen’de 5 Türk’ün yakıldığı evin hemen Alman hükümeti tarafından müze yapılmasını örnek gösteren anneler, “Türkiye Almanya kadar olamadı. Almanya kendi vatandaşı bile olmayanlar için evi müze haline getirirken, gereğini yerine getirirken, Türkiye’de yöneticiler bizi vatandaş olarak bile görmüyor” diye tepki gösterdiler.

6 TEMMUZ’A KADAR…

Can”ların Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildikleri 6 Temmuz tarihine kadar Ankara’nın çeşitli semtlerinde sürecek olan Sivas anmaları, bugün Dikmen, Keçiören, Batıkent, Tuzluçayır semtlerinde yapılacak, “Ağıttan Umuda”, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek”, “Ateşte Semaha Duranlar”, “Sivas’ı unutmadık” adlı konser ve etkinliklerle sürecek.

(Ankara/EVRENSEL) - 28 Haziran 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.