Madımak'ın satışına Aleviler'den tepki

Madımak'ın satışına Aleviler'den tepki

Madımak'ın satışına Aleviler'den tepkiPİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Madımak Oteli’nin...

A+A-

Madımak'ın satışına Aleviler'den tepki Madımak'ın satışına Aleviler'den tepki

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Madımak Oteli’nin satılacağına ilişkin ilanlara tepki göstererek, “Madımak Oteli’nde Cumhuriyete, laikliğe karşı gerici ve şeriatçı güçlerce gerçekleştirilen katliamın bir kez daha yaşanmaması için, insanlık tarihine yazılması gerekmektedir” dedi.

Gümüş, Madımak Oteli’nin ilanla 9 milyon 950 bin Avro’ya satışa çıktığına ilişkin haberlere atıfta bulunarak, otal sahiplerinin bu satışı fırsatçılığa dönüştürmesini eleştirdi. Gümüş, katliamın, kanın, acının ve büyük bir utancın yaşandığı Madımak’ın müze olması taleplerini yineledi.

Hepimizi utandıran Madımak Oteli satın alınarak kamulaştırılmalı ve müze olması için gerekli çalışmalar hemen yapılmalıdır” diyen Gümüş, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu’nun “Özür dilemeye, anıt dikmeye, müze yapmaya kalksak bunların önünü alamayız” sözlerine de tepki gösterdi. Gümüş, “Alevilerin sorununa siyasallaşmış dinsel ideoloji ekseninde yaklaşılmamasını” istedi.

EVRENSEL - (ANKARA) - 21.03.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.