Madımak'ın yası nasıl tutulacak?

Madımak'ın yası nasıl tutulacak?

Madımak'ın yası nasıl tutulacak? SİVAS - 1993 yılında 35 kişiye mezar olan Madımak Oteli konusu sarpa sardı. Otelin müzeye çevrileceği,...

A+A-

Madımak'ın yası nasıl tutulacak? Madımak'ın yası nasıl tutulacak?

SİVAS - 1993 yılında 35 kişiye mezar olan Madımak Oteli konusu sarpa sardı. Otelin müzeye çevrileceği, altındaki iskender kebapçının yerineyse çiçekçi açılacağı yolundaki iddialar doğrulanamadı. Sebatibey İskender Salonu'nun işletmecisi Sebati Manav, Vali Veysel Dalmaz ile bir görüşme yaptığını belirterek "Ortada netleşmiş herhangi bir şey yoktu. Vali bey buranın taşınması için istekte bulundu. Ben de bize yeni bir mekân gösterilmesi durumunda, mağdur edilmemek şartıyla taşınabileceğimizi ifade ettim" dedi.

Vali Veysel Dalmaz'ın ise konuyla ilgili görüşmelerini sürdüğü ve yarın bu konuda bir açıklama yapacağı öğrenildi.

Konu Sivas'ta da tartışma yarattı. DHA'nın görüştüğü Sivaslılardan bir kısmı lokantanın sadece bir işyeri olduğunu ve kapatılmasının yanlış olacağını düşünürken, bazıları buranın bir zıtlaşma yeri haline geldiğini ve sürekli bu şekilde anılmak yerine kapatılmasının daha doğru olacağını söyledi.

'Unutmayalım'

Madımak Oteli tartışmaları TBMM'nin bütçe görüşmeleri sırasında alevlenmişti. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay otelin müzeye dönüştürülmesi ile ilgili olarak şöyle konuşmuştu:

"Madımak 'ta tarihimizin yüzünü karartanolaylarından biri yaşandı, 1993 yılının 2 Temmuz'unda. DYP ve SHP iktidardaydı. Hükümetin, vilayetin, askerin, savcının gözünün önünde, Anadolu 'nun ortasında insanlarımız ölüme, vahşete terk edildiler. Orada aynı yerde bir lokanta yapılmış olması, açıklıkla söylüyorum, beni iğrendiriyor. Bu mutlaka tashih edilmesi gereken, bir biçimde hafızalarımıza kazınması gereken, o dönemde devleti yöneten sorumlularıyla birlikte hafızamıza nakşedilmesi gereken bir olaydır. Bu konuda gereken dikkati göstereceğim."

'Sivas'ı karalamayalım'

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın Madımak Oteli'nin altındaki kebapçı konusunda söyledikleri en çok Sivaslı esnafı kızdırdı. Eğer söz konusu lokanta kapatılırsa tüm lokantaları kapatacaklarını söyleyen Sivas Lokantacılar Odası Başkanı Nazım Yiğit dün de çıkışını şu sözlerle sürdürdü: "15 yıl önce meydana gelen talihsiz olaylardan sonra tüm Sivaslılar maddi ve manevi anlamda yaralandı. Bu olayın halen şehre mal edilmesinden dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Biz bu lekeyi silmek isterken yeniden karşımıza çıkarılması üzüntü verici. Bakan Günay'ın açıklaması yine karalamaya yöneliktir. Sayın Bakan'ın bu olayla lokanta arasında kurduğu bağlantıyı hala çözebilmiş değilim. Bakan'ın aşağılayıcı sözlerle bu olayı yeniden gündeme taşıması aklımıza 'Bakanın amacı ne?' sorusunu getiriyor."

(dha, Radikal) - 11.12.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.