Madımak’ta katledilen 12 yaşındaki Koray Kaya’nın heykeli tamamlandı

Madımak’ta katledilen 12 yaşındaki Koray Kaya’nın heykeli tamamlandı

Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren 12 yaşındaki Koray Kaya’nın heykelinde sona gelindi. 20 Kasım’da yapılacak tören ile Kaya’nın heykeli 2 Temmuz Şehitleri Müzesi’nde yerini alacak. Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren bir ismin daha heykeli yapıldı. Ma

A+A-

Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren bir ismin daha heykeli yapıldı. Madımak Müze Komitesi öncülüğünde yaptırılan Koray Kaya heykeli 20 Kasım’da saat 11:00’de Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak açılışla sergilenecek. Yapılacak açılıştan sonra Kaya’nın heykeli 2 Temmuz Şehitleri Müzesi’ndeki yerini alacak.

Konuya ilişkin çağrı yapan Demokratik Alevi Derneği Ankara Şubesi, “Madımak kapanmaz yaramızdır” diyerek yurttaşları açılış programına davet etti. Derneğin çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

“KORAY KAYA, HAFIZAMIZDA YAŞAYACAK”

“Toplumsal hafızamızın silinmemesi adına, davamıza sahip çıkmak, unutmamak ve unutturmamak için eylemler ve etkinlikler yapmak, belgeleri toparlamak görevimizdir. Bu sebeple 2 Temmuz Şehitler Müzesi de bizim hafızalarımızdan birisidir. Madımak’ta katledilen 33 canımızın sırasıyla yapılacak olan heykelleri bu müzede sergilenecektir. Madımak Müze Komitesi, ilk önce Asım Bezirci, sonrasında İnci Türk’ün heykelini yaptırarak ilk adımı atmıştır. Koray Kaya’nın heykeli de tamamlandı. 12 yaşındaki masum-u pak (masum ve pak) Koray Kaya, hafızamızda yaşayacaktır.

Madımak Müze Komitesi’nin çağrısıyla 20 Kasım 2020 tarihinde Cuma günü, saat 11:00’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde heykel açılış etkinliği düzenlenecek; sonrasında da Koray Kaya’nın heykeli de Ziya Gökalp Caddesi, 16/15, Kızılay/Ankara adresindeki 2 Temmuz Şehitleri Müzesi’ndeki yerini alacaktır.

Bizler de Madımak Müze Komitesi’nin çağrısıyla diyoruz ki; açılışta orada olalım, tüm yapılan çalışmalara güç katıp sahiplenelim, bu dava bizim. Davamız divana kalmasın…”

PİRHA/ANKARA

 

 

Madımak’ta katledilen 12 yaşındaki Koray Kaya’nın heykeli tamamlandı

Madımak’ta katledilen 12 yaşındaki Koray Kaya’nın heykeli tamamlandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.