Madımak'ta mıntıka temizliği

Madımak'ta mıntıka temizliği

Madımak'ta mıntıka temizliğiSivas Katliamı’nın gerçekleştiği Madımak Oteli’ndeki kebapçıya, “Başbakan seni görmesin”...

A+A-

Madımak'ta mıntıka temizliğiMadımak'ta mıntıka temizliği

Sivas Katliamı’nın gerçekleştiği Madımak Oteli’ndeki kebapçıya, “Başbakan seni görmesin” talimatı gelince, bina Başbakan Sivas’a gelmeden apar topar boşaltıldı

Uzun bir süre önce Sivas Belediyesi’nin tahsis ettiği yere taşınmak ve tadilat için 250 bin TL isteyen kebapçı Sebati Manav, önceki gece apar topar taşındı.

Başbakan Erdoğan’ın Sivas’a gelmesinden bir gün önce apar topar belediyenin tahsis ettiği yere taşınan Manav, Taraf’a yaptığı açıklamada “Sayın valimiz ve belediye başkanımızla pazartesi günü görüştük. Başbakan’ın cuma günü Sivas’a geleceğini ve kendisi gelmeden taşınmamızı rica ettiler. Yetiştireceğimizi söyledim ve dün akşam yeni yerimize taşındık. Bugün de müşterilerimize buyurun diyoruz. Şu anda müşterilerimize hizmet verir durumdayız” dedi. Dükkanın tadilatı yapılmış şekilde teslim aldıklarını belirten Manav, “Taşınma işlerini kendimiz hallettik. Herhangi bir parasal olay olmadı. Belediyenin tahsis ettiği mekan çalışan bir yerdi zaten ve bize devredildi. Belediyenin verdiği yerden memnunuz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Madımak Otel ile ilgili olarak, konuyu takip ettiklerini ve belirli bir aşamaya getirdiklerini söyledi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu, “Talebimizin seçim öncesinde, hem de AKP nin Sivas mitingi öncesinde, sulandırmak yöntemi ile ele alınmasını uygun bulmuyoruz” dedi.

Taraf / MELİS GÖNENÇ / SİVAS - Istanbul - 14 Şubat 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.