Madımak'ta Yanan 35 Can Karşıyaka Mezarlığında Anıldı

Madımak'ta Yanan 35 Can Karşıyaka Mezarlığında Anıldı

Madımak'ta Yanan 35 Can Karşıyaka Mezarlığında AnıldıPir Sultan Abdal Kültür Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen...

A+A-

Madımak'ta Yanan 35 Can Karşıyaka Mezarlığında AnıldıMadımak'ta Yanan 35 Can Karşıyaka Mezarlığında Anıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen Sivas Madımak katliamının anma töreninde çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi bir araya geldi.

Karşıyaka Mezarlığı’nda anıt mezar başında düzenlenen törende konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, “Sivas’a giden 35 genç, can, aydın katledileli 16 yıl oluyor. Katledilenleri anmaya devam ediyoruz çünkü vicdanlarımız yanmaya devam ediyor. Madımak’ı unutmak insanlığı unutmaktır” dedi.

Yitirilenlere eşitlik, özgürlük, adalet ve demokratik Türkiye sözü verdiklerini belirten Gümüş, “ ‘Türkiye Madımak ayıbından kurtulsun’ diyenler, ‘farklı kültür ve inançlar kardeşçe yaşasın’ diyenler, gerçek laik ve demokratik Türkiye isteyenler, Alevi, Sünni, Kürt, Türk ayrımı yapmayanlar artık birleşmelidir. Bizi dünden bugüne taşıyan değerleri ile Deniz Gezmiş’e, Hrant Dink’e, Mahir Çayan’a, Şeyh Bedreddin’e selam olsun.” diye konuştu.

KATİLLERDEN BAZILARI ALMANYA’YA KAÇTI

Almanya Alevi Federasyonu Başkanı Ali Ertan Toprak ise Avrupa’da yaşayan Aleviler ve demokratlar adına yaptığı konuşmada, Avrupa örgütlenmesinin daha demokratik, daha çağdaş bir Türkiye için mücadeleye devam edeceğini ifade etti.Toprak, “Türkiye ve Türkiye halkı bu katliamla hesaplaşmadığı sürece, bu katliamı unutturmayacağız. Katillerin bir kısmı Almanya’ya kaçtı. Onların yargılanması için mücadelemiz bitmeyecektir” dedi.

Törende hazır bulunanlardan Sivas’ta katledilen Hasret Gültekin’in eşi Yeter Gültekin ise “Sivas’ın alnındaki o kir silinmedikçe, AKP kendi seçtiği Alevilerle bizi yeniden tanımlamaya uğraşırken yapılan hiçbir açılım ve çalıştay samimi olmayacaktır” dedi. Sık sık, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek”, “Sivas’ın katili faşist diktatörlük”, "Dün Maraş’ta, bugün Sivas’ta, çözüm faşizme karşı savaşta”, "Zorunlu din dersi kaldırılsın”, “Katil devlet Madımak’tan defol”, Katiller halka hesap verecek”,sloganları atıldı. Tören Mahir Çayan’ın mezarlarının da ziyaret edilmesiyle son buldu.

GÖRKEM ÖZİZMİRLİ - GAMZEGÜL KIZILCIK ANKARA
BİRGÜN - 07 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.