Madımak'taki kebapçı 250 bin lira bulunursa çiçekçiye dönüşecekmiş

Madımak'taki kebapçı 250 bin lira bulunursa çiçekçiye dönüşecekmiş

Madımak'taki kebapçı 250 bin lira bulunursa çiçekçiye dönüşecekmiş   Sebatibey Kebapçısı'nın sahibi...

A+A-

Madımak'taki kebapçı 250 bin lira bulunursa çiçekçiye dönüşecekmişMadımak'taki kebapçı 250 bin lira bulunursa çiçekçiye dönüşecekmiş
 
Sebatibey Kebapçısı'nın sahibi Sebati Manav taşınma konusunda hiçbir ilerleme sağlanamadığı için ertelediği doğalgaz tesisatını döşetmeye karar verdiğini ve işyerini boşaltmayı düşünmediğini söyledi.
 
Sivas Valisi Dalmaz'ın 'İki ay içinde çiçekçiye dönüşecek' diye söz vermesinin üzerinden dört ay geçti, ancak henüz hiçbir gelişme sağlanmış değil

DHA - SİVAS - Gericiler tarafından 1993'te ateşe verilen, içinde 37 kişinin yanarak öldüğü Madımak Oteli'nin altındaki kebapçının çiçekçiye çevrilmesi projesinde hiçbir ilerleme sağlanamadı. Vali Veysel Dalmaz, "Çözüm için belirli bir kaynak ve ortak hareket gerekiyor. Henüz buraya tahsis edilebilecek kaynak bulamadık" dedi. Vali proje için 250 bin YTL gibi bir para gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin 2 Temmuz 1993'teki katliamla tanıdığı Madımak Oteli'nin zemin katında bulunan 'Sebatibey İskender Kebapçısı'nın yoğun tepkiler üzerine başka yere taşınması ve buradaki işyerinin çiçekçiye dönüştürülmesi gündeme gelmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da geçtiğimiz aylarda "Madımak'ta bir kebapçının faaliyet gösteriyor olması beni iğrendiriyor" demişti. Sivas Valisi Veysel Dalmaz da geçen aralık ayında kebapçının para yardımı yapılarak başka yere taşınacağını ve buranın iki ay içerisinde çiçekçiye dönüştürüleceğini açıklamıştı. Aradan dört ay geçmesine rağmen işyeri değişikliği konusunda bir gelişme olmadı. Konunun halen gündemlerinde bulunduğunu, ancak kaynak sıkıntısı nedeniyle gelişme sağlanamadığını belirten Sivas Valisi Veysel Dalmaz şunları söyledi:

"Madımak olaylarının yıldönümünde sıkıntı yaşıyoruz. Bunun sebeplerinden biri de buradaki kebapçıydı. Burayla ilgili birtakım insanların 'Canların eti yeniyor' tabirini kullanması o insanlar için mazeret olsa da bizi rahatsız ediyordu. Bunun ordan kaldırılması ve yerine barış, kardeşliğin sembolü olarak çiçekçi dükkânı yapılmasını istemiştim. Bu teklife birçok kesim olumlu baktı. 'Bunu nereden temin ederiz' diye düşündük. Belirli yardımda bulunulması gerekiyor. Orası 17 kişiyi istihdam ediyor. Başka yere taşınmasının maliyeti var. Arayışa geçtik ve bazı milletvekili ve bakanlarımızla görüştük. Olumlu cevapları oldu. Ancak belirli süre geçmesine rağmen henüz buraya tahsis edelicek kaynak bulamadığımız için sıkıntı oldu. Kültür ve Turizm Bakanımıza da konu intikal etti. Devlet Bakanımız Cemil Çiçek olumlu bakmıştı. Henüz somut sonuç elde edemedik."

Vali Dalmaz projenin gerçekleştirilebilmesi için 250 bin YTL gibi bir paraya ihtiyaç olduğunu da belirtti.

Taşınmayı kabul eden lokanta sahibi Sebati Manav, şu ana kadar olumlu bir gelişme olmadığını söyledi. Manav, "Daha önce, istediğimiz uygun yerde dükkân kiralanıp iç tefrişatının yapılmasıyla birlikte taşınacağımızı ve toplumun huzuruna katkıda bulunacağımızı ifade etmiştik. Ama herhangi bir gelişme yaşanmaması bizi de şaşırttı. Bu yüzden şu anda çıkmayı düşünmüyoruz" dedi.

FOTOĞRAF: HALİFE YALÇINKAYA / DHA
RADİKAL - 31 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.