"Mahalle baskısı" sürüyor

"Mahalle baskısı" sürüyor

Şarabın üzerindeki "mahalle baskısı" sürüyorİzmit Belediyesi’nin "ruhsatsız içki satışı yapılıyor" gerekçesiyle...

A+A-

Şarabın üzerindeki "mahalle baskısı" sürüyorŞarabın üzerindeki "mahalle baskısı" sürüyor

İzmit Belediyesi’nin "ruhsatsız içki satışı yapılıyor" gerekçesiyle daha önce 15 gün kapatma kararı verdiği Thenes Şarapevi, yeniden ve süresiz mühürlenmek istenince gerginlik yaşandı.

İzmit’teki Thenes Şarapevi, "ruhsatsız içki satışı" ve "genel asayiş açısından sıkıntı yaratan mekan" denilerek ikinci kez mühürlendi. Mekanın başına gelenler, mahalle baskısını ortaya koyuyor.

Yusuf Ziya Tom’a ait Thenes Şarapevi, İzmit Kaymakamlığı’nın talebiyle kapatılırken tartışma yaşandı. Süresiz kapatma kararı uygulamak isteyen zabıta ekipleri, işyeri avukatının müdahalesi sonucu tebligattan süresiz ifadesini çıkartıp, muhalefet şerhini tutanağa ek kabul etmek zorunda kaldı.

Seri tebligat

İzmit Belediyesi’nin "ruhsatsız içki satışı yapılıyor" gerekçesiyle daha önce 15 gün kapatma kararı verdiği Thenes Şarapevi, yeniden ve süresiz mühürlenmek istenince gerginlik yaşandı. Önceki akşam 17.15 sıralarında İzmit Kaymakamlığı’nın talebi üzerine süresiz kapatma kararı alındığını bildiren İzmit Belediyesi zabıta ekipleri, hukuki dayanağı bulunmayan bu kararı, işletmeyi dün saat 12.00’de süresiz kapatacak mühürlemeyi yapacak şekilde tebliğ etti. Kapatma işlemi için işyerine polis eşliğinde gelen zabıta ekiplerine, belediye encümen kararı tebliğ edilmeden ya da durumu anlatan bir tutanak düzenlenmeden kapatma işlemi yapılamayacağı ifade edilerek karşı çıkıldı.

Avukat devrede

CHP İl Başkanı Ferhan Şensoy, TKP İl Başkanı Barbaros Tantan, CHP eski İl Sekreteri Mahir Dönmez, avukatlar Atakan Sonugelen ve Ertuğrul Sakaoğlu ile işletmenin çok sayıda müşterisinin karşı çıkması üzerine "süresiz" ifadesine yer verilmeyen tutanağa ek de yapıldı. Avukat Sakaoğlu’nun uyarısı üzerine İşletmeci Yusuf Ziya Tom’un imza altına aldığı ek tutanakta, şu ifadeler yer aldı: "İdari bir karar olmadan kapatma tebligatını, insanların yaşam tarzına müdahale olarak görüyorum. Bu amaca yönelik olarak işyerim kapatılmaktadır. Turizm Bakanlığı ilgililerinin Turizm İşletme Belgesi değerlendirmesi için inceleme yapmak üzere 23-26 Kasım tarihinde geleceğinden, bu (Görevliler için işyerinin açılması konusunun dikkate alınması) konuda da olumsuz bir doğması halinde, işyerindeki rezervasyon, maddi ve manevi zararlar saklı kalmak üzere…."

Kapatıldı ve mühürlendi

İşletmeci Tom’un, bozulma riski bulunan bazı gıda maddelerini alması ve eşyaları toparlamasının ardından doğalgaz vanası ve elektrik sayacı kapatılan şarapevine, 2 saatlik bir gerginlik sonrası mühür vuruldu. Mühürde, anlaşılması pek mümkün olmayan "alkol satışı ve sanat etkinlikleri yasaklanmıştır" ifadesine de yer verildi. İşletmeci, kendisine "Sana bu işi sana burada yaptırmam" dediğini iddia ettiği Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a tepki olarak, "Alın bunu da Başkana verin" dediği işletme anahtarını zabıta ekiplerine bıraktı. Daha önce "Bilgisayardan müzik çaldığı" için tutanak tutulan, "Mekanın içinde şarap bidonu, önünde şemsiye var" diye ceza kesilen işletmenin sahibi, dava açıp kazanmasına rağmen, mekana alkollü olduğu için iş yaptırılmak istenmediğini savundu.

soL-Kocaeli - 14.11.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.