Mahalle baskısını Başbakan'a anlattı

Mahalle baskısını Başbakan'a anlattı

Mahalle baskısını Başbakan'a anlattıAnadolu’da “mahalle baskısı” olgusunu ortaya çıkaran Prof. Binnaz Toprak Başbakan Erdoğan...

A+A-

Mahalle baskısını Başbakan'a anlattıMahalle baskısını Başbakan'a anlattı

Anadolu’da “mahalle baskısı” olgusunu ortaya çıkaran Prof. Binnaz Toprak Başbakan Erdoğan ile Dolmabahçe’de neler görüştüğünü ntvmsnbc’ye anlattı.

Prof. Binnaz Toprak’ın Anadolu’da “mahalle baskısı”nı ortaya çıkaran araştırması oldukça büyük yankı uyandırmıştı.

Araştırmasında çıkan kimi sonuçlarla ilgili olarak kimi sorunların AK Parti üst yönetimi tarafından bilinmediğini düşünen Toprak Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ndan randevu talep ederek ilk ağızdan bilgi aktarmak istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini Dolmabahçe’de karşıladığını söyleyen Prof. Binnaz Toprak o görüşmeyle alakalı olarak ntvmsnbc’nin sorularını yanıtladı.

Başbakan’a Alevilerin yaşadığı kimi sorunlardan bahsettiğini ifade eden Toprak Erdoğan’ın kendisinden örnek isteğince Sultanbeyli’yi söylemiş.

Toprak o anı, “Sultanbeyli’de yaşayan Alevi vatandaşlar Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nin adının değişmesi için imza toplamışlar. Belediye Başkanı’na gittiklerinde başkan kendilerini kovmuş. Bu durumu anlatınca Başbakan hemen Sultanbeyli Belediye Başkanı’nı aradı ama başkan seçimlerde değiştiği için konu hakkında net bir bilgi alamadı. Ancak mahllenin adını sordu ve karşı taraftan bir cevap aldı. Fakat bu cevabı bana söylemedi. Telefonu kapatırken de ‘Cemevi inşaatını hızlandırın’ dedi” diyerek anlattı.

Başbakan ile çok kısa bir süre görüşebildiğini aktaran Prof. Toprak Alevi sorunları dışında kadrolaşma ile ilgili durumları aktardığını ama Başbakan’ın atamaların liyakata göre yapıldığı cevabını verdiğini söyledi.

Prof. Binnaz Toprak hakkında yapılan onca olumsuz habere karşın Başbakan’ın kendisine randevu vermesinin ve kibar bir şekilde karşılıyıp dinlemesinin kendisi adına görüşmenin önemli noktalarından biri olduğunu sözlerine ekledi.

Ali Abaday / Ntvmsnbc - 04 Şubat 2010 Perşembe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.