Mahallede tarikat baskısı

Mahallede tarikat baskısı

Mahallede tarikat baskısıBİLDİRİ YAYIMLAYARAK TEPKİ GÖSTERDİLER Beykoz'un Çavuşbaşı beldesi, Baklacı Mahallesi'nde oturan yurttaşlar,...

A+A-

Mahallede tarikat baskısıMahallede tarikat baskısı

BİLDİRİ YAYIMLAYARAK TEPKİ GÖSTERDİLER

Beykoz'un Çavuşbaşı beldesi, Baklacı Mahallesi'nde oturan yurttaşlar, cuma ve pazar günleri öğle namazı sırasında Çavuşbaşı Fazilet Camii'ne gelen sarıklı ve cüppeli kişilerin baskı uyguladığını ileri sürdü. Hazırladıkları bildiriyle uygulanan baskıya dikkat çeken mahalle sakinleri, Nakşibendi tarikatı üyesi olduğunu öne sürdükleri sarıklı ve cüppeli kişilerin kendilerine, " Cüppe giymeleri, sarık takmaları ve sakallarını uzatmaları ile eşlerinin çarşaf giymeleri " konusunda baskı yapıldığını belirttiler.Yurttaşlar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu 'nun evi ile caminin 200 metre yakınlıkta olduğunu anımsatarak, Bardakoğlu'nun bu durumu bilmesine karşın göz yumduğunu öne sürdüler.

Mahalleli tarafından hazırlanan bildiride, daha önce Fatih'in Çarşamba beldesinde oturan ve Nakşibendi tarikatı lideri olduğu savlanan Mahmut Ustaosmanoğlu 'nun 2007 yılının Mayıs ayında yaklaşık bir milyon Avro değerinde iki binayı satın alarak bu bölgeye yerleştiğini ve ardından da mahalledeki " havanın değiştiğini" anlattı.

'Cüppe giyin, sarık takın'

Mahalle sakinlerinin bildirisinde özetle şu bilgilere yer verildi: " Mahmut Ustaosmanoğlu, Çavuşbaşı'na taşındığından beri Çarşamba'dan buraya sarıklı ve cüppeli kişiler taşınmaya başladı. Fazilet Camii'ni külliyeye çevirmeye başladılar. Özellikle cuma ve pazar günleri camimizde ve mahallemizde izdiham yaşanıyor, anayolları kapatıyorlar, caminin etrafı bu kişilerden geçilmiyor. İbadetimizi yapamaz olduk. Camiye giden mahalle sakinlerine cüppe giymeleri, sarık takmaları ve sakallarını uzatmaları ile eşlerine çarşafla dolaşmaları konusunda baskı yapıyorlar. Çocuklarımız ve eşlerimiz bu konudan çok kötü bir şekilde etkileniyor. "

Fazilet Camii'nin eski imamı Yusuf Demirci 'nin, tarikatlara boyun eğmediğini bu yüzden tayininin başka bir yere çıkarıldığını da belirten yurtaşlar, " Yusuf Demirci'nin yerine aynı tarikatın mensubu olan Mücahit Dündar adlı imamı tayin ettiler. İmamın da izni ile tarikat mensubu bir kişi cuma günü camide izinsiz vaaz veriyor. Bizler de huzursuz oluyoruz " açıklamasına bulundular.

MEHLİKA AKGÜN / CUMHURİYET - 28 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.