Mahallelinin mücadelesi sonuç verdi, Milli İrade İmam Hatip levhaları söküldü

Mahallelinin mücadelesi sonuç verdi, Milli İrade İmam Hatip levhaları söküldü

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında, okullarında imam hatip sınıfları açılan Bayraklı Onur Mahallesi Milli İrade Ortaokulu velileriyle İmam Hatip sınıflarının kapatılması için verilen mücadele

A+A-

İzmir’in Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi’nde bulunan Milli İrade Ortaokulu kampüsüne imam hatip sınıfları açılmasına karşı çıkan velilerin büyük çabası sonuç getirdi.

Onur Mahallesi’ndeki tek okulunda Emek Çamlık Camii imamının kendi el yazısı ile yazıp imzalattığı dilekçeler ile imam hatip sınıfları açılmak istenmesi veliler tarafından tepki ile karşılanmış, okulların imam hatibe dönüştürülmemesi konusunda kararlı olan veliler, okul binası önünde açıklama yaparak seslerini duyurmuş, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), Eğitim Sen 2 No’lu Şube, Eğitim İş 3 No’lu Şube, Yamanlar Cemevi, Karşıyaka Kent Konseyi ve İzmir Barosu’nun yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi de destekte bulunmuştu.

Yapına açıklamalar, verilen dilekçeler ve başlatılan imza kampanyası sonuç verdi. 2 yıl önce asılan tabela dün itibariyle kaldırıldı. Veliler bu durumu sevinçle karşıladı.

PİRHA/İZMİR

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.