Mahkeme Öğretmen Cebe Cinayeti Davasında Adli Tıp Raporunu Kabul Etmedi

Mahkeme Öğretmen Cebe Cinayeti Davasında Adli Tıp Raporunu Kabul Etmedi

Mahkeme Öğretmen Cebe Cinayeti Davasında Adli Tıp Raporunu Kabul EtmediGebze'de öğretmen Hüseyin Cebe'nin öldürülmesiyle...

A+A-

Mahkeme Öğretmen Cebe Cinayeti Davasında Adli Tıp Raporunu Kabul EtmediMahkeme Öğretmen Cebe Cinayeti Davasında Adli Tıp Raporunu Kabul Etmedi

Gebze'de öğretmen Hüseyin Cebe'nin öldürülmesiyle ilgili davada, mahkeme sanık Kumaş'ın akli dengesinin yerinde olmadığına dair raporu kabul etmedi. Cebe ölüm yıldönümünde Eğitim-Sen'in düzenlediği törenle anıldı.

Öğretmen Hüseyin Cebe'nin öldürülmesiyle ilgili davanın bugünkü (3 Nisan) duruşmasında, Gebze Ağır Ceza Mahkemesi, sanık öğretmen Necati Kumaş'ın akli dengesinin yerinde olmadığına dair adli tıp raporlarını kabul etmedi. Kumaş'ın İstanbul Bakırköy ilçesindeki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 3 hafta süreyle gözetim altında tutulmasına, hastaneden gelecek talep üzerine bu sürenin uzatılabilmesine hükmetti.

Kumaş'ın olay sırasında düşürdüğü, daha sonra kızına teslim edilen cep telefonundan olaydan önce yaptığı görüşmelerin incelenmesi talebini de reddetti; davayı 29 Mayıs'a erteledi.

Duruşmaya tutuklu sanık Necati Kumaş ve avukatı Himmet Kuşçu ile Hüseyin Cebe'nin avukatı ile kardeşleri Ali Cebe ve Ali Ekber Cebe, Eğitim-Sen Gebze Şube yöneticileri katıldı.

Cebe, 2 Nisan 2007'de Darıca'da Süreyya Yalçın İlk Öğretim Okulu'nda öldürülmüştü.

Cebe için anma töreni

Cebe birinci ölüm yıldönümünde, dün (2 Nisan) Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Gebze Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi'nde gerçekleşen etkinliğe Hüseyin Cebe'nin abisi Ali Cebe, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Tarık Zerman, yöneticiler ve sendika üyeleri, DTP Gebze İlçe Başkanı Engin Güleser, EMEP Gebze İlçe Başkanı Durmuş Çelik de katıldı.

Hüseyin Cebe anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlik Cebe'nin sınıfından iki öğrencinin şiir okumasıyla sürdü. Ardından konuşan İsmet Şimşek "Davada ilk rapor sanığın akli dengesinin yerinde olmadığı şeklinde olmuştu. Buna biz de, savcılık da itiraz etmiştik. Adli Tıp Raporu ise 47'ye sıfır oyla sanığın akli dengesinin yerinde olmadığına kanaat getirdi. Biz bu karara itiraz ediyoruz. Bu şahsın madem cezai ehliyeti yok, madem akli dengesi yerinde değil, yıllarca öğretmenlik görevi yaptıran idareciler sorumludur" dedi. Etkinlikte Cebe'nin görüntü kayıtları izlendi. Arkadaşları sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi. (AU/TK)

Aktan USLU
BİA Haber Merkezi - Kocaeli
03 Nisan 2008, Perşembe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.