Mahkûm polislere Yüksel'den destek

Mahkûm polislere Yüksel'den destek

ALTINBAŞ DAVASINDA 17 YIL SONRA POLİSLER CEZAEVİNDEMahkûm polislere Yüksel'den destek Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Birtan...

A+A-

NUH METE YÜKSELALTINBAŞ DAVASINDA 17 YIL SONRA POLİSLER CEZAEVİNDE

Mahkûm polislere Yüksel'den destek
 
Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Birtan Altınbaş'ın 1991'de işkenceyle öldürülmesine ilişkin dosya, 17 yıllık zorlu hukuk mücadelesinin ardından geçen cuma günü kapandı. Altınbaş'ı işkenceyle öldürmek suçundan 8 yıl 10'ar ay hapse mahkûm olan, aralarında emekli Başkomiser İbrahim Dedeoğlu'nun da bulunduğu bir kısmı emekli 4 polis, cezalarını çekmek için Ankara Elmadağ Cezaevi'ne teslim oldu.

Elmadağ'daki bazı adli yetkililer, polisleri uğurlamaya gelenler arasında eski Ankara DGM Savcısı, şu anda ise Ankara Adliyesi'nde düz savcı olarak görev yapan Nuh Mete Yüksel'in de olduğunu iddia etti. Yüksel, polisleri uğurlamaya gidip gitmediği yönündeki sorulara, "Neden soruyorsunuz, kimseyi ilgilendirmez" yanıtı verdi. Hükümlülerin avukatları ise Yüksel'in de Elmadağ'da olduğunu doğruladı.

BİRTAN ALTINBAŞDava 7 yıl başlamadı

Yüksel, DGM Savcısı olduğu dönemde, Ankara Başsavcılığı'nın ayrı bir soruşturma yürütüyor olmasına rağmen, Altınbaş'ın ölümüne ilişkin soruşturmaya el koymuştu.

Yüksel, daha sonra sanıklar hakkında takipsizlik kararı vermişti. Bu karar, sanıkların uzun süre yargılanamamalarına neden olmuştu. Sanıkların yargılanmalarına, ancak olaydan 7 yıl sonra 1998'de başlanabilmişti.

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara
MİLLİYET - 17 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.