Malatya davasında 3er kez müebbet istemi

Malatya davasında 3er kez müebbet istemi

Malatya davasında 3’er kez müebbet istemiMalatya’da 18 Nisan tarihinde, Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in...

A+A-

Malatya davasında 3er kez müebbet istemiMalatya davasında 3’er kez müebbet istemi

Malatya’da 18 Nisan tarihinde, Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in öldürülmesiyle ilgili olarak Emre Günaydın’ın da aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 12 sanık hakkında dava açıldı.

İSTANBUL - Savcı, ismi bulunmayan örgüte üye olmakla suçladığı sanıkların, misyonerlik faaliyetlerinde bulundukları gerekçesiyle 3 kişiyi öldürmek suçundan 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını istedi. İddianamede sanık Emre Günaydın’ın adı konulmamış örgütün lideri olduğu yer aldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 18 Nisan’da Zirve kitabevinde 3 kişinin elleri ve ayakları bağlandıktan sonra bıçakla boğazları kesilerek öldürülmesiyle ilgili soruşturması tamamlandı.

Savcılık iddianamesinde, Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in misyonerlik faaliyetlerinde bulundukları gerekçesiyle sanık Emre Günaydın’ın elebaşı olduğu adı konulmamış silahlı örgüt tarafından öldürüldüğüne dikkat çekildi.

İddianamede, Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker, Cuma Özdemir Ve Salih Güler’in silahlı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgütsel faaliyet çerçevesinde adam öldürmek suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

5 tutuklu sanık dışında bu sanıkların kurduğu silahlı örgüte yardım etmekle suçlanan 7 sanık daha bulunuyor. 5’i tutuklu 12 sanığın yargılanmalarına önümüzdeki günlerde Malatya Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

YAYINEVİNDE KANLI KATLİAM

Hıristiyanlıkla ilgili kitaplar yayımlayan Zirve Yayınevi’nin Malatya İrtibat Bürosu, 18 Nisan 2007 günü kanlı bir saldırıya sahne olmuştu. İncil dağıttığı ve misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle bazı gruplardan tehdit alan yayınevi çalışanlarından Alman vatandaşı 46 yaşındaki Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel elleri bağlandıktan sonra boğazları bıçakla kesilerek öldürülmüştü.

İhbar üzerine olay yerine giden polis, biri binadan atlayıp yaralanan beş zanlıyı yakalamıştı. Olayın ardından yakalanan Hamit Çeker, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Salih Güler tutuklanmıştı. Sanıklar ilk ifadelerinde olayı binadan atladıktan sonra öldüğünü sandıkları arkadaşları Emre Günaydın’ın planladığını öne söylemişlerdi.

BAŞBAKAN: GERÇEK FAİLLERE ULAŞILMASINA ÇALIŞILIYOR

Başbakan Erdoğan olaydan sonra yaptığı açıklamada saldırıyı vahşet olarak nitelemiş ve “Yayınevinin özelliği ve öldürülenler arasında bir Alman vatandaşının da bulunması olayın boyutlarını biraz daha genişletiyor. Gayretimiz faillerin bir an önce açığa çıkması. Zanlı olarak yakalananlar var. Ama gerçek faillere ulaşılmasına çalışılıyor” demişti.

DÜNYA BASINI GENİŞ YER VERMİŞTİ

Malatya’daki katliama dünya basınında da geniş yer verilmişti. New York Times, ‘Türk toplumunda değişim başladı ve ülkenin milliyetçi kanadı giderek artan bir biçimde şiddete başvuruyor’ görüşünü dile getirirken Financial Times ise, Malatya’daki saldırının Türkiye’nin ‘etnik gerilimlerini daha fazla alevlendirebileceği’ yorumunu yapmıştı.

The Guardian da Hıristiyanlığa geçen iki Türk ve bir Almanın Malatya’da öldürüldüğünü, saldırının gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinden iki ay sonra gerçekleştiğini ve Mehmet Ali Ağca’nın da Malatyalı olduğunu yazmıştı.

ERDOĞAN DURNA - NTV
15 Ekim 2007 Pazartesi

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.