Malatya'da PSAKD genel kurulu yapıldı

Malatya'da PSAKD genel kurulu yapıldı

Malatya'da PSAKD genel kurulu yapıldıMALATYA (19.11.2007)– Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu dün dernek binasında...

A+A-

Malatya'da PSAKD genel kurulu yapıldıMalatya'da PSAKD genel kurulu yapıldı

MALATYA (19.11.2007)– Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu dün dernek binasında yapıldı. Yeni yönetimin belirlendiği kurula 150 kişi katıldı.

Semah gösterisi ile başlayan genel kurulun açılış konuşmasını yapan şube başkanı Abbas Uğurlu, “Kürt sorunu ekseninde savaş kışkırtıcılığı yapmak yerine ülkemizin ekonomik yoksullaşmasına, halkların birbirini boğazlamasına izin vermeyen demokratik, insani, barışçıl bir çözüm bulunmalıdır” dedi.

Genel kurula PSAKD Merkezi Eğitim ve Örgütlenme Sorumlusu Kemal Bülbül, meslek örgütleri, İHD, ESP, Eğitim-Sen, DTP, EMEP, ÖDP desteklerini sundu. HÖC ise kongreye bir mesaj gönderdi.

Malatya ESP ve EMEP adına birer konuşma yapıldı. Malatya ESP Temsilcisi Sevim Kaptan Ölçmez, Alevi inancı üzerindeki baskıların bugünde sürdüğünü belirtti. Halklar arasında Alevi-Sünni, Türk-Kürt düşmanlığının yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Ölçmez, “Hep bir ağızdan halkların kardeşliğini yükseltme zamanıdır” diye konuştu. Zorunlu din dersini kaldırılması, din ve vicdan özgürlüğünün sağlanması mücadelesini omuz omuza vereceklerini ifade eden Ölçmez, derneğe çalışmalarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Abbas Uğurlu, Zeynep Akın, Sevim Tuncer, Mustafa Karahan, Cemal Gürsel Akgün, Zülfikar Koşar ve Satılmış Kömüşdoğan.

ATILIM - 19 Kasım 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.