Malatya'da saz kursu afişlerine saldırı...

Malatya'da saz kursu afişlerine saldırı...

Malatya'da saz kursu afişlerine saldırı...Alevi vakfının afişlerine saldırıMALATYA - Malatya’da bulunan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi...

A+A-

Malatya'da saz kursu afişlerine saldırı...Malatya'da saz kursu afişlerine saldırı...

Alevi vakfının afişlerine saldırı

MALATYA - Malatya’da bulunan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nın, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında düzenlediği saz kursu ile ilgili afişler, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesilerek indirildi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, saldırıyı nefretle kınadıklarını, eylemin ortalığı karıştırmaya çalışan kişilerce yapıldığı düşündüklerini söyledi.

Her fırsatta birlik beraberlik olgusuna vurgu yaptıklarını anımsatan Meşeli, saldırıyı bu tavırlarını beğenmeyenlerin gerçekleştirdiğine inandığını ifade etti. Meşeli şöyle devam etti:

 “Hacı Bektaş’ı Veli Kültür Merkezi vakfı olarak SODES kapsamında valiliğimizin de desteğiyle 60 kişiye saz ve halk oyunları kursu vermeye başladık. 3 aydan beri devam eden kurslarımıza yoğun ilgi var. Burası bir kültür, ilim, bilim merkezidir. Merkezimizin duvarında asılı olan bu bez brandayı sabaha karşı birileri parçalamışlar. Bu saldırı tamamen inancımıza, görüşümüze ve Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezine karşı yapılmıştır. Bizim hiçbir insanımıza, vatandaşımıza zararımız yoktur. Biz daima milli birlik ve beraberlikten yanayız. 3 aydan beri burası cıvıl cıvıl. İşte bunları yapmamıza rağmen birileri afişimizi paramparça etmiş. Son derece üzüntü duyuyorum. Bu vakfımıza yönelik bir saldırıdır.”

Durumu polise bildirdiklerini anlatan Meşeli, emniyet ekiplerinin saldırganları yakalayacağına inandıklarını kaydetti.

Mynet Haber  - CHA - 26 Temmuz 2011 Salı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.