Malatya'dan Ankara'ya Büyük Yürüyüş

Malatya'dan Ankara'ya Büyük Yürüyüş

Malatya'dan Ankara'ya Büyük YürüyüşAlevi Dernekleri 9 Kasım tarihinde Ankara’da düzenlenecek mitingi için...

A+A-

Malatya'dan Ankara'ya Büyük YürüyüşMalatya'dan Ankara'ya Büyük Yürüyüş

Alevi Dernekleri 9 Kasım tarihinde Ankara’da düzenlenecek mitingi için yola çıkıyorlar

Alevi Derneklerinin zorunlu din dersi başta olmak üzere geçtiğimiz aylarda başlattıkları eylemlerin ardından bu kez Ankara’da buluşacaklar.

7 Kasım tarihinde ilimizden hareket edecek olan Alevi Dernekleri eyleme hazırlanırken, Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Songül Canpolat dernek binasında yaptığı basın açıklamasında; bu yürüyüşün Demokrasi, Laiklik, Eşit yurttaşlık hakkı için yapılacağını söyledi.

Canpolat; ”Ayrımcılığa son verilsin, AHİM ve Danıştay Kararları Uygulansın, Zorunlu Din Dersleri Kaldırılsın, Diyanet Lağvedilsin, Cem ve Kültür Evlerimiz Yasal Statüye Kavuşsun, Madımak Müze Olsun, Alevi Köylerine Cami yapılmasın, Asimilasyon Politikaları sona ersin” diyerek eylemlerin yapılacağını kaydetti.

İSTEKLER

Açıklamasında Canpolat, “Özelleştirmeler Son Bulsun, Sendikasızlaştırma, Örgütsüzleştirme Son Bulsun, Eşit İşe Eşit Ücret Ödensin, Seçim Barajı Kaldırılsın, Dokunulmazlıklar Kaldırılsın, Zamlar Geri Alınsın, IMF Politikaları Sona Ersin, Emperyalistler Evine Dönsün, Annelerimiz Artık Ağlamasın, Kürt Sorunu Demokratik, Barışçıl Yolla Çözülsün, Yurt`ta Barış, Dünyada Barış Olsun, diyedir. Eğitim Parasız Olsun, Şeriatçı Yükseliş Dursun, Kimse Dilinden, Dininden, Kökeninden Dolayı Sorgulanmasın diyedir. Bin Yıllardır Bu Toprakların Bir Gerçeği Olan, Ama Ne Yazık ki Her Aşamada İnkar Edilmiş, Bu Günlerde İse AKP Gericiliğince Daha da Azgınlaşarak büyüyen asimilasyon Politikalarına Son verilsin” dedi.

HAREKET TARİHİ

Yapılacak eyleme ilişkin olarak ise Canpolat şunları söyledi, “Yapılacak eyleme katılacak olan Muş, Bingöl, Diyarbakır Tunceli Elazığ ve Erzincan’dan gelecek olan Alevi yürüyüş kolunu 7 Kasım Cuma günü saat 18. 00 ‘de karşılanacaktır. Paşaköşkü çeşme durağından Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinden yürüyüş başlayacaktır. 8 Kasım cumartesi günü saat 07:00’da Hacı Bektaş’a hareket etmek üzere yola çıkacağız. Araçlarımız Pir Sultan Abtal Derneği önünden kalkacaktır” şeklinde konuşarak yürüyüşe davette bulundu.

KAYNAK : www.gunestv.com - 5 Kasım 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.