Mamak Halkı Alevi Mitinginde buluşacak

Mamak Halkı Alevi Mitinginde buluşacak

Mamak Halkı Alevi Mitinginde buluşacakMamak Halkı Miting Alanını DolduracakAnkara’nın Alevilerin en yoğun yaşadığı ilçelerinden olan Mamak’da...

A+A-

Mamak Halkı Alevi Mitinginde buluşacakMamak Halkı Alevi Mitinginde buluşacak

Mamak Halkı Miting Alanını Dolduracak

Ankara’nın Alevilerin en yoğun yaşadığı ilçelerinden olan Mamak’da Siyasi Parti, Sendika, demokratik kitle örgütü ve Köy Dernekleri ile  9 Kasımda yapılacak yürüyüş ve mitinge ilişkin 50 temsilcinin katıldığı bir toplantı yapıldı. CHP, DSP, TKP, DTP gibi siyasi partiler ile Halkevleri, Köy Dernek Yöneticileri ve Alevi Derneklerinin katıldığı toplantıda Mamak Halkının miting katılmasının sağlanmasına ilişkin çalışmalar ele alındı. Teknik çalışmaları yürütmek üzere TKP, Halkevleri ve PSAKD Şubesinden bir komite oluşturuldu. ABF Genel Başkanı Ali Balkız’ın da katılıp bir konuşma yaptığı toplantıda Balkız alkışlarla karşılanıp, alkışlarla ayrıldı.

Kestel halkı Ankara’da buluşacak…

Bursa’nın Ketsel ilçesinde kurulu bulunan ve bağımsız olarak faaliyetlerini sürdüren Ketsel Hacıbektaş Veli Derneği ABF’ya katılma kararı aldı. ABF’ye katılım nedeniyle düzenlenen halk şenliğine 2 bin kişi katıldı. ABF yi temsilen Mustafa Özarslan ve Köksal Yıldırım’ın da katıldığı şenlikte Alevi Örgütlerinin birliği ve beraberliği ile 9 Kasımda yapılacak Büyük Alevi buluşmasına ilişkin konuşmalar yapıldı. Dernek Başkanı İmam Bakır yaptığı konuşmada Ketsel halkının mitinge katılımı için her türlü çalışmayı yürüteceklerini ifade ederken ABF Örgütlenme Sekreteri Mustafa Özarslan’da ‘ Her 2 Temmuz’da ülkemizin vicdanı  Madımak’da atar, O yüzdendir ki  ülkenin vicdanı Madımak’a akar, 9 Temmuz’da da ülkemizin vicdanı Ankara’da atacak, bu onuru hep birlikte yaşayalım’’ dedi.

Bursa Bölge Toplantısı Yapıldı

Alevilerin  9 Kasımda yapacağı yürüyüş ve mitinge ilişkin bölge toplantıları da devam ediyor. Daha önce İstanbul, İzmir ve Adıyaman’da yapılan bölge toplantılarından sonra Bursa Bölge toplantısı da yapıldı.

Bursa Bölge Toplantısı PSAKD Bursa Şubesi Cem ve Kültür evinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Çanakkale, Bandırma, Bursa, İnegöl, Eskişehir, Balıkesir ve Kütahya’da bulunan Alevi Örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda bölgesel katılım ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Toplantıya ABF yöneticileri  Mustafa Özarslan ve Köksal Yıldırım katıldı.

9 kasım Mitingi kapsamında önümüzdeki günlerde Tokat, Amasya, İzmir ve Antalya’da da Bölge toplantıları yapılacak.

Güneş Arslan / Alevionline / Ankara - 27 Ekim 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.