Mamak İşçi Kültür Evi'nden 2 Temmuz etkinliği...

Mamak İşçi Kültür Evi'nden 2 Temmuz etkinliği...

Mamak İşçi Kültür Evi'nden 2 Temmuz etkinliği...Mamak İşçi Kültür Evi, 2 Temmuz Sivas Şehitlerini anma etkinliğini...

A+A-

Mamak İşçi Kültür Evi'nden 2 Temmuz etkinliği...Mamak İşçi Kültür Evi'nden 2 Temmuz etkinliği...

Mamak İşçi Kültür Evi, 2 Temmuz Sivas Şehitlerini anma etkinliğini 27 Haziran Cumartesi günü Tuzluçayır Tek Mezar Parkı’nda gerçekleştirdi.

Etkinlik programı ‘iki kül’ tozunun hikâyesi ile başladı. Ardından “Karanlığa meşale olanların küllerinden yeniden doğacağı” vurgulanarak katliamlar tarihi anlatıldı. Program, Umut Yurdusar ve eşinin söylediği Kürtçe Türkçe türkülerle başladı. Ardından Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Atölyesi Pir Sultan türkülerinden oluşan bir dinleti sundu. Yozgat Tayip Köy Derneği Gençlik Komisyonu semah ekibinin katliamın 16. yılında semah dönmesiyle etkinlik devam etti. Yavuz Canpolat’ın söylediği türküler ve deyişlerden sonra İşçi Kültür Evi tarafından hazırlanan belgesel gösterimine geçildi.

Sahneye deyişleriyle Hüseyin Beydilli ve Rıza Kılıç davet edildi. Anma programı aynı zamanda Sivas şehitlerinden Gülsüm Karababa’nın ablası, Zeynep Karababa’nın sahneye çıkmasıyla devam etti. Zeynep Karababa’nın söylediği türküler, deyişler ve emekçiler tarafından dönülen semahlarla etkinlik son buldu. Anma etkinliği olumsuz hava koşullarına, etkinlik alanı olan parkın ıslanmasına rağmen oldukça güçlü bir atmosferde gerçekleştirildi. Etkinliğe yaklaşık 700 işçi ve emekçi katıldı.

Etkinlikte 1 Temmuz’da Tuzluçayır'da devrimci güçlerin ortak düzenleyeceği yürüyüşe çağrı yapıldı.

Kızıl Bayrak haberinden derlenmiştir - 28 Haziran 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.