Manavgat AKD : Madımak Müze Olacak

Manavgat AKD : Madımak Müze Olacak

Manavgat AKD : Madımak Müze OlacakAlevi Kültür Dernekleri Başkanı Ahmet Kahyaoğlu; “2 Temmuz´da Kültürevinin Önünde...

A+A-

Manavgat AKD : Madımak Müze OlacakManavgat AKD : Madımak Müze Olacak

Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Ahmet Kahyaoğlu; “2 Temmuz´da Kültürevinin Önünde Olacağız”Alevi Kültür Dernekleri Manavgat şube Başkanı Başkanı Ahmet Kahyaoğlu, Madımak olaylarının yıldönümü olan 2 Temmuz´da Kültür Evi önünde anma toplantısı yapacaklarını söyledi.        

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Alevi Kültür Dernekleri Manavgat şube Başkanı Başkanı Ahmet Kahyaoğlu, “2 Temmuz 1993 Tarihinde Sivas Madımak Oteli´nde 35 Kişinin Katledilmesi tüm dünya halkları ve ulusumuzca bilinmektedir. Bu Olayın Yıldönümünde 2 Temmuz 2009 Perşembe Günü Kültür evi Önünde Olacağız ve yaşanan katliamı halkımıza bir kez daha hatırlatarak şehitlerimizi anacağız. Bu anlamda mülki amirliklerimize ve yerel yönetimlerimize gerekli müracaatlarımızı yaptık. Müracaatlarımıza olumsuz yanıt verilmemişti.

2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Oteli´nde gerçekleşen katliamın 16. yılındayız. Savunmasız insanların bir otelde kıstırılmasına devletimizin güvenlik güçleri 8 saat boyunca seyirci kalmış ve 35 insan diri diri yakılmıştır. Yangının alevlerinden geriye de Sivas ve Türkiye adına utanç veren kara lekeler kalmıştır.

16 yıl sessiz kalanlar, artık seslerini yükseltmelidir. Karanlığın cücelerine karşı, siyasetin dinbazlarına ve düzenbazlarına karşı aydınlıktan, demokrasiden, barıştan, özgürlükçü laiklikten, emekten ve eşitlikten yana olanları 2 Temmuz´da Kültürevi önünde olmaya davet ediyoruz.

Sivas´ın ışığı sönmeyecek

Unutmadık unutmayacağız.

Madımak Müze Olacak

Sivas katliam şehri değil kardeşlik şehri olacak

Gelin Madımak Otelini dostluk ve barış müzesi yapalım,

Birliğin, Beraberliğin ve Alevilerle buluşmanın yolu M.Kemal Atatürk´ün anıtına karanfil bırakıp katliamı lanetlemekten geçer,

Madımak katliamını 16. Yılında

2 TEMMUZ GÜNÜ SAAT 16.10 da Atatürk Anıtı Önünde Şehitlerimizin anısına karanfiller bırakarak saat 20:00 de Kültürevi Önünde Buluşuyoruz” dedi.

KAYNAK : Manavgat - Nehir.net - 27.06.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.