Maraş katliamı davası açılsın

Maraş katliamı davası açılsın

Maraş katliamı davası açılsın  İSTANBUL - Maraş katliamı, 32 yılında unutulmadı. Özgür Demokratik Alevi Hareketi ile Barış ve...

A+A-

Maraş katliamı davası açılsınMaraş katliamı davası açılsın 

İSTANBUL - Maraş katliamı, 32 yılında unutulmadı. Özgür Demokratik Alevi Hareketi ile Barış ve Demokrasi Partisi üyeleri, katliamla ilgili arşivlerin açılmasını, sorumluların yargılanmasını istedi.

Özgür Demokratik Alevi Hareketi ile Barış ve Demokrasi Partisi üyeleri, Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması, “Maraş'ı unutmadık. Unutmayacağız” dedi.

Eylemde, “Ecevit'in arşivleri açıklansın/Katiller yargılansın/Maraşı'ı unutmayacağız” yazıl pankart açtı. Özgür Demokratik Alevi Hareketi Genel Sekreteri Remzi Çelik, Türkiye topraklarında yaşayan farklı etnik kimliklerin baskı ve katliamlarla yüz yüze kaldığını belirtti. Çelik, “Demokatik ülkelerde zenginlik olarak görülen farklılıklar, Türkiye'de tehlike olarak algılanmıştır” dedi, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi budur” diye belirtti.

Çelik, gerçek bir demokrasi, özgürlük ve kardeşlik sağlanacaksa, geçmişle yüzleşmek gerektiğini söyledi. Remzi Çelik, Maraş katliamının bir numaralı sanığı Ökkeş (Kenger) Şendiller'in Alevi çalıştayına çağrılmasını eleştirdi.

Çelik, Maraş katliamı davasının açılarak sanık Ökkeş Kenger'in yargılanmasını istedi. Eylemde, “Dersim, Maraş, Koçgiri unutmadık hiçbirini”, “Maraş'ı unutmadık, unutmayacağız” sloganları atıldı.

Atılım - 20 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.